header

מתכון לעוגת בראוניז

הבראוניז נקראות גם חומיות בגלל צבען החום והעוגיות האהובות האלה במקרה שלפניכם למעשה הן עוגה שלמה ונמוכה הנחתכת לריבועים. לעיתים מוסיפים אגוזים או חמאת בוטנים, ויש כאלה שכדי להפוך אותן לעוד יותר מתוקות מוסיפים ציפוי שוקולד מעלה. הרבה טועים וחושבים כי יש להוסיף אבקת אפייה אך זאת טעות גדולה, אבקת האפייה תגרום למרקם להיות אוורירי ותפוח ולא "דחוס" ופריך כמו שהריבועים הנהדרים הללו אמורים להיות.

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים בראוניז שוקולד:

השוקולד: השוקולד המומלץ הוא שוקולד מריר עם לפחות 60% מוצקי קקאו, מי שטעם מריר מכביד עליו, יכול לשלב עם שוקולד חלב.

ביצים: כדאי ורצוי להשתמש בביצים בטמפרטורת החדר, פשוט הוציאו כ-20 דקות את הביצים מהמקרר לפני תחילת ההכנה.

חמאה: לא מומלץ להחליף את החמאה בשמן, השמן עלול להרוס את הפריכות ולגרום לבראוניז להיות רכים מדי.

מלח: המלח אינו רכיב חובה, אך הוא מאזן ומעצים טעמים, לבחירתכם. אפשר גם לפזר מעל מעט מלח גס להעמקת הטעם.

תבנית: נהוג וקל יותר לאפות בתבנית מרובעת או מלבנית, עדיף ממתכת. חשוב לשמן את התבנית כדי שיהיה קל לחלץ את הריבועים בקלות מבלי לפגוע ולפרק אותם, ואפילו לשמן מעט את נייר האפייה אם אתם מתכוונים לשים גם.

מתי העוגה מוכנה? לאחר שמתקבל מעין קרום למעלה, הקצוות יציבים המרכז מעט רף אך לא נוזלי, זה הסימן שמוכן. יש הנוהגים לכבות את התנור ולהשאיר את התבנית עם העוגה בפנים לעוד כ-10 דקות.

בראוניז עם גלידת וניל

קירור לפני החיתוך: חובה להניח לבראוניז להתקרר לפני החיתוך, כדי לתת לחלק הפנימי להתייצב. אפשר להניח מחוץ לתנור ואפשר להכניס למקפיא. אם תנסו לחתוך לפני, הריבועים עלולים להתפורר ולהתפרק, ותקבלו פירורים במקום ריבועים - פשוט חבל!

תוספות: אפשר להוסיף לבלילה אגוזים קצוצים, שקדים, בייגלה, שוקולד לבן קצוץ ועוד...

הפיכת המתכון נטול גלוטן: החליפו את הקמח בקורנפלור או קמח שקדים.

הפיכת המתכון ללא לקטוז/ פרווה: החליפו את החמאה במחמאה.

הגשה: מומלץ להגיש עם כדור גלידת וניל, ולפזר אבקת סוכר.

אחסון: בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת בראוניז
רכיבים לבראוניז שוקולד:
שוקולד מריר - 200 גרם (קוביות)
חמאה - 200 גרם (חתוכה לקוביות)
קמח - כוס
סוכר - כוס
תמצית וניל - כפית
מלח - ¼ כפית
אופן הכנת בראוניז שוקולד:
  1. ממיסים בבן מארי (בקערה חסינת חום על גבי סיר עם מים רותחים) את השוקולד המריר וקוביות החמאה, מערבבים היטב, עד קבלת בלילה חלקה, ומקררים.
  2. בקערת גדולה טורפים את הביצים, מוסיפים סוכר ותמצית וניל וממשיכים עד קבלת קצף תפוח.
  3. יוצקים לקערה את השוקולד המומס ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה וחלקה.
  5. יוצקים את הבלילה לתוך תבנית עם נייר אפייה משומן, משטחים בעזרת מרית.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, ל-20-25 דקות, עד ששולי העוגה יבשים והמרכז רך.
  7. מצננים לגמרי, רצוי אפילו במקרר לפחות לכשעה. חותכים לריבועים ואוכלים בתיאבון! preperation
טיפ השף:
לשדרוג המתכון: ניתן לפזר על הבלילה לפני ההכנסה לתנור אגוזים קצוצים לפי הטעם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.