עוגת בננה היא ללא ספק אחת מן העוגות היותר נפוצות וטעימות, בעיקר כי מתיקותה הטבעית של הבננה נותנת למנת הקינוח הזו יתרון גדול והופכת אותה לאהובה במיוחד. בעזרת המתכון הנהדר הבא תוכלו לשדרג את עוגת הבננה שלכם ולהפוך אותה למיוחדת, טעימה ומתוקה עוד יותר – כך שהיא תהפוך במהרה לקינוח המועדף על כל בני ביתכם והאורחים שלכם.
רכיבים למתכון לעוגת בננה הפוכה:
אופן הכנת מתכון לעוגת בננה הפוכה:
-
חממו מראש את התנור לחום של 175 מעלות.
-
בקערה גדולה מעכו את 4 הבננות הבשלות, ולאחר מכן הוסיפו לקערה את הביצים, השמן, הסוכר הלבן והקינמון, וערבבו עד להיווצרות תערובת אחידה.
-
הוסיפו את הקמח לקערה, וערבבו עד שבחמאה לא יוותרו יותר כיסים של קמח. הניחו את הקערה עם התערובת בצד.
-
הניחו את החמאה בתוך סיר והמיסו אותה על להבה בינונית-נמוכה. לאחר שהיא נמסה, הוסיפו לסיר את הסוכר החום וערבבו עד שהוא מתמוסס לתוך החמאה.
-
העלו את גובה הלהבה לבינוני-גבוה ובשלו עד שהתערובת מתחילה לבעבע והסוכר נמס לחלוטין.
-
הורידו את הסיר מן הגז, ושפכו את תערובת הקרמל שנוצרה בו לתוך תבנית משומנת בגודל של 23X23 ס"מ.
-
סדרו את פרוסות הבננה החתוכות על גבי תערובת הקרמל שבתבנית, שפכו עליהן את תערובת הבננה מהקערה, וסדרו אותה באמצעות מרית לכדי שכבה אחידה.
-
הכניסו לתנור לאפייה של 40-50 דקות.
-
בסיום האפייה צננו את העוגה עד שתחתית התבנית פושרת. השתמשו בסכין על מנת לחתוך את שולי העוגה הגולשים מהתבנית וכך ליישר אותה.
-
הניחו צלחת הגשה בגודל המתאים על גבי פתח התבנית, אחזו בתבנית ובצלחת - וסובבו אותם ב-180 מעלות, כך שהעוגה תרד מן התבנית ותתייצב על הצלחת.
-
פרסו מן העוגה, והגישו את החתיכות מלוות בכדור גלידת וניל. בתיאבון!