את מתכון העוף הנהדר הזה בתוספת השעועית הירוקה והשום, אתם ללא ספק עומדים להכניס לרשימת המתכונים המועדפים עליכם . המנה המצוינת הזו היא בעצם ארוחה שלימה, בריאה ועשירה בחלבונים וויטמינים שעוזרים למערכת החיסונית של הגוף בניחוח לימוני משגע וטעם של עוד.
אופן הכנת העוף הצלוי:
-
חממו את התנור מראש ל-220 מעלות.
-
שמנו תבנית אפייה גדולה עם כף שמן זית. לאחר מכן, סדרו את פרוסות הלימון בשכבה אחת על התבנית.
-
קחו קערה גדולה ושימו בתוכה את השמן הנותר, מיץ לימון, שום, מלח ופלפל, וערבבו היטב.
-
הוסיפו לקערה את השעועית הירוקה וערבבו אותה היטב כך שתהיה מצופה מכל עבר בתערובת.
-
קחו מלקחיים או כף וסדרו את השעועית הירוקה מעל לפרוסות הלימון שעל התבנית.
-
הכניסו את תפוחי האדמה אל תוך הקערה הגדולה בה ערבבתם קודם לכם את השעועית הירוקה, צפו אותם היטב בתערובת והניחו אותם על השעועית הירוקה, בצמוד לדפנות התבנית.
-
חזרו על אותה הפעולה עם חתיכות העוף, והניחו אותן במרכז התבנית, לאורכה. לבסוף, צקו את תערובת שמן הזית הנותר על העוף.
-
צלו את העוף במשך 50 דקות. לאחר מכן הוציאו את העוף מהתבנית, הניחו אותו בצד והמשיכו לצלות את השעועית ותפוחי האדמה במשך 10 דקות, או עד שתפוחי האדמה יתרככו.
-
סדרו את העוף, תפוחי האדמה והשעועית על גבי צלחות, והגישו בעודם חמים.
מקור: אביה.פ