header

מתכון לעוף צלוי עם לימון, שום ושעועית ירוקה

את מתכון העוף הנהדר הזה בתוספת השעועית הירוקה והשום, אתם ללא ספק עומדים להכניס לרשימת המתכונים המועדפים עליכם . המנה המצוינת הזו היא בעצם ארוחה שלימה, בריאה ועשירה בחלבונים וויטמינים שעוזרים למערכת החיסונית של הגוף בניחוח לימוני משגע וטעם של עוד.

 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לעוף צלוי עם לימון, שום ושעועית ירוקה
רכיבים לעוף הצלוי:
שמן זית - 6 כפות
לימונים - 2 (1 פרוס דק והשני סחוט)
שיני שום - 4 (כתושות)
מלח גס - 1 כפית
פלפל שחור - ½ כפית
תפוחי אדמה - 8 (בינוניים, חתוכים גס)
חזה עוף - 4 חצאים
אופן הכנת העוף הצלוי:
  1. חממו את התנור מראש ל-220 מעלות.
  2. שמנו תבנית אפייה גדולה עם כף שמן זית. לאחר מכן, סדרו את פרוסות הלימון בשכבה אחת על התבנית.
  3. קחו קערה גדולה ושימו בתוכה את השמן הנותר, מיץ לימון, שום, מלח ופלפל, וערבבו היטב.
  4. הוסיפו לקערה את השעועית הירוקה וערבבו אותה היטב כך שתהיה מצופה מכל עבר בתערובת.
  5. קחו מלקחיים או כף וסדרו את השעועית הירוקה מעל לפרוסות הלימון שעל התבנית.
  6. הכניסו את תפוחי האדמה אל תוך הקערה הגדולה בה ערבבתם קודם לכם את השעועית הירוקה, צפו אותם היטב בתערובת והניחו אותם על השעועית הירוקה, בצמוד לדפנות התבנית.
  7. חזרו על אותה הפעולה עם חתיכות העוף, והניחו אותן במרכז התבנית, לאורכה. לבסוף, צקו את תערובת שמן הזית הנותר על העוף.
  8. צלו את העוף במשך 50 דקות. לאחר מכן הוציאו את העוף מהתבנית, הניחו אותו בצד והמשיכו לצלות את השעועית ותפוחי האדמה במשך 10 דקות, או עד שתפוחי האדמה יתרככו.
  9. סדרו את העוף, תפוחי האדמה והשעועית על גבי צלחות, והגישו בעודם חמים.
מקור: אביה.פ
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.