מתכונים למנות עוף יש הרבה, אבל עוף עסיסי, רך, נימוח ובטעם מפתיע שכזה עוד לא יצא לכם לטעום! השריית העוף במרינדה של מנגו וקוקוס מעניקה לבשר טעמים מיוחדים שלא תמצאו בשום מקום אחר חוץ מהמטבח שלכם. אז למה אתם מחכים? נסו את המנה הבאה ותהיו בטוחים שכל מי שיטעם ממנה יגרום לכם להסמיק מרוב מחמאות.
אופן הכנת העוף במנגו:
-
הניחו קלחת או סיר קטן מעל אש נמוכה.
-
צקו 2 כפות שמן זית לסיר הקטן והוסיפו פפריקה מתוקה תוך כדי ערבוב.
-
במקביל, הכניסו חלב קוקוס ומנגו למעבד מזון, הפעילו כ-10 שניות וטחנו עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
-
צקו את תערובת המנגו אל תבנית מלבנית בגודל 35X25 ס"מ, הוסיפו פלפל צ'ילי, את השמן עם הפפריקה שחיממתם והורדתם מהאש, וערבבו היטב.
-
הכניסו את חלקי העוף לתבנית, ערבבו ווודאו שכל העוף מצופה היטב במרינדה. עטפו עם ניילון והכניסו למקרר לפחות ל-6 שעות.
-
לאחר זמן ההשריה במרינדה, חממו תנור מראש לטמפרטורה של 220 מעלות.
-
צקו את 2 כפות השמן שלא בושלו עם הפפריקה על תבנית אפייה חדשה.
-
הוציאו את העוף מהמרינדה והניחו בתבנית כמו שהוא בלי להוריד את המרינדה.
-
תבלו במלח ופלפל לפי הטעם והניחו את צדי העור כלפי מעלה.
-
טפטפו 1 כף דבש באופן שווה מעל חלקי העוף והכניסו לתנור למשך 5 דקות על 220 מעלות, ולאחר מכן הורידו את הטמפרטורה ל-180. שימו לב שחלקי העוף מתבשלים בזמנים שונים לכן יש להסיר אותם בצורה כזאת שלא יהיה בישול יתר או חריכה, למשל הכנפיים יהיו מוכנות לאחר כ-15 דקות, שוקיים וירכיים לאחר 20-25 דקות והחזה לאחר כ-30-35 דקות.
-
הניחו כל חלק שהוצאתם בכלי עטוף ברדיד אלומיניום ולפני ההגשה חממו אותם מעט.
-
בעוד העוף באפייה, הוסיפו את המרינדה הנותרת לסיר קטן, ערבבו יחד עם כפית הדבש הנותרת והביאו לרתיחה. לאחר הרתיחה בשלו עוד כ-30 שניות נוספות, הנמיכו ללהבה נמוכה מאוד ובשלו כ-10 דקות. שפרו טעמים אם צריך והגישו לצד העוף החם.