header

מתכון לשיפודי פרגית ומנגו ברוטב חריף מתוק

ימי הקיץ הם התקפוה שבה המנגל המשפחתי עובד הכי קשה משום שמזג האוויר החמים ושעות האור הארוכות מגבירים את הרצון לעשות את התנועה הלאומית – הנפנוף. כמויות הבשר והריח הממכר מגרים את בלוטות הטעם לפני שבכלל הנחנו אותו על המנגל, והתיבולים המיוחדים עושים חשק להתחיל לטרוף. אם אתם אוהבים שילובים מגניבים ורוצים להיפתח לטעמים ומתכונים חדשים, כדאי שתכירו את שיפודי הפרגית והמנגו שלפניכם, שיהיו כוכבי הברביקיו החדשים שלכם.
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לשיפודי פרגית ומנגו ברוטב חריף מתוק מקור תמונה: traceysculinaryadventures
רכיבים לשיפודי פרגית-מנגו:
שמן זית - 6 כפות
מיץ לימון - ¼ כוס
גרידת לימון - מ-1 לימון
צ'ילי - 1 כפית
פפריקה מתוקה - ½ כפית
מלח - ½ כפית
סוכר - 1 כף
פרגיות - 4 יחידות (פילטים) (חתוכות לקוביות בינוניות)
מנגו - 3 חצאים (חתוכים לקוביות 5X5 ס"מ)
אופן הכנת השיפודי פרגית-מנגו:
  1. הכניסו לקערה גדולה שמן זית, מיץ לימון, גרידת לימון, צ'ילי, פפריקה מתוקה, מלח, סוכר, וערבבו היטב.
  2. הכניסו את קוביות המנגו והפרגיות אל תוך הקערה, ערבבו קלות, כסו והניחו במקרר למשך כ-2 עד 4 שעות.
  3. לאחר זמן ההשריה, הוציאו את הקערה מהמקרר ושפדו את קוביות המנגו והפרגית בשיפודי עץ לפי הסדר שתחפצו, עדיף קוביית פרגית ולאחריה מנגו ואז שוב פרגית וכן הלאה.
  4. הדליקו את גריל הפחמים או את התנור על תוכנית גריל, שמנו קלות את הרשת והניחו עליה את השיפודים. צלו עד שהם נעשים מעט חרוכים מכל הצדדים ועד שהעוף מתבשל, כ-8-10 דקות. דאגו להפוך צד כל 2-3 דקות, לבסוף הברישו במעט מן המרינדה והגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.