ימי הקיץ הם התקפוה שבה המנגל המשפחתי עובד הכי קשה משום שמזג האוויר החמים ושעות האור הארוכות מגבירים את הרצון לעשות את התנועה הלאומית – הנפנוף. כמויות הבשר והריח הממכר מגרים את בלוטות הטעם לפני שבכלל הנחנו אותו על המנגל, והתיבולים המיוחדים עושים חשק להתחיל לטרוף. אם אתם אוהבים שילובים מגניבים ורוצים להיפתח לטעמים ומתכונים חדשים, כדאי שתכירו את שיפודי הפרגית והמנגו שלפניכם, שיהיו כוכבי הברביקיו החדשים שלכם.
רכיבים לשיפודי פרגית-מנגו:
אופן הכנת השיפודי פרגית-מנגו:
-
הכניסו לקערה גדולה שמן זית, מיץ לימון, גרידת לימון, צ'ילי, פפריקה מתוקה, מלח, סוכר, וערבבו היטב.
-
הכניסו את קוביות המנגו והפרגיות אל תוך הקערה, ערבבו קלות, כסו והניחו במקרר למשך כ-2 עד 4 שעות.
-
לאחר זמן ההשריה, הוציאו את הקערה מהמקרר ושפדו את קוביות המנגו והפרגית בשיפודי עץ לפי הסדר שתחפצו, עדיף קוביית פרגית ולאחריה מנגו ואז שוב פרגית וכן הלאה.
-
הדליקו את גריל הפחמים או את התנור על תוכנית גריל, שמנו קלות את הרשת והניחו עליה את השיפודים. צלו עד שהם נעשים מעט חרוכים מכל הצדדים ועד שהעוף מתבשל, כ-8-10 דקות. דאגו להפוך צד כל 2-3 דקות, לבסוף הברישו במעט מן המרינדה והגישו חם.