מתכוני עוף הם הבסיס לכמה מהמנות הפופולריות ביותר כמעט בכל בית כשלכל מטבח ועדה מתכון מיוחד משלהם, אך אם מתחשק לכם לגוון קצת במנות ולטעום משהו חדש ומקורי - כדאי לכם לנסות את מתכון העוף הצלוי שלפניכם. מעבר לתבלינים הרגילים כמו מלח, שמן זית ושום, הוא מכיל מרכיבים רבים ומתקתקים שהופכים אותו למנה אהובה גם בקרב ילדים.
אופן הכנת העוף:
-
הכינו את המרינדה עבור העוף בצורה הבאה: ערבבו בקערה בינונית גרידת לימון, גרידת תפוז, מיץ לימון, מיץ תפוזים, שמן זית, חרדל, דבש, צ'ילי, שום, טימין ומלח.
-
הכניסו לשקית עם אפשרות סגירה את העוף, הגזר, התמרים, והבצל. צקו את הרוטב אל תוך השקית וסגרו אותה היטב.
-
נערו את השקית כך שהמרינדה תצפה את כל חלקי העוף, הניחו את השקית בתבנית והכניסו אל המקרר למשך 6 שעות או למשך לילה.
-
לאחר ההשריה במרינדה, הפעילו את התנור וחממו אותו לחום של 220 מעלות.
-
הוציאו את שקית העוף עם הירקות והמרינדה, ופזרו את על תכולתה בתוך התבנית כשהעור של העוף מופנה כלפי מעלה.
-
הכניסו לתנור וצלו את העוף עד לגוון חום-זהוב ולריכוך מלא של הבשר, כ-40-45 דקות. (בערך במחצית זמן הצלייה, הוציאו את התבנית מהתנור וערבבו את הירקות והעוף כדי שלא ישרפו במהלך הבישול).
-
בסיום הבישול, העבירו את העוף והירקות לכלי הגשה, צקו מעל מעט מהרוטב שבתבנית, פזרו בצל ירוק ופיסטוקים, והגישו.