מקורה של מנת הכוסמת והעוף שלפניכם במטבח הרוסי, אך היא מזמן עשתה עלייה וחדרה גם אל המטבח הישראלי. שילוב הטעמים המיוחד מעניק תחושת חמימות של בית ויכול בין רגע להחזיר רבים מאיתנו אל מחוזות של נוף ילדותם. אז אם מתחשק לכם להציף את עצמכם בנוסטלגיה דרך טעמים משובחים באמת, אתם מוזמנים להכין את המתכון הפשוט הזה ולחוות מסע בזמן של טעמים.
אופן הכנת התבשיל כוסמת:
-
העבירו את הכוסמת למסננת ושטפו את הזרעים מתחת למים קרים למשך 1-2 דקות, הניחו בצד לניקוז כל הנוזלים ומיד לאחר מכן העבירו את הכוסמת לתבנית זכוכית או חרס בעלת דפנות מעט גבוהות.
-
אל כלי החרס או הזכוכית הוסיפו את הפפריקה, הפטרוזיליה ואת אבקת השום וערבבו מעט.
-
כעת, קחו מחבת, הניחו אותה מעל ללהבה בינונית-גבוהה וצקו לתוכה 3 כפות שמן והמתינו עד שהוא יתחמם. אל תוך השמן החם הכניסו את שוקי העוף וטגנו אותם מכל הצדדים במשך כ-5 דקות. הסירו את השוקיים והניחו אותם על הכוסמת שבתבנית.
-
לאחר מכן, הוסיפו את יתר השמן אל המחבת שטיגנתם בו את העוף, וטגנו את הבצל הקצוץ במשך כ-5 דקות עד להזהבה. בסיום הטיגון, צקו מים אל המחבת ותבלו במלח ופלפל. הביאו לרתיחה וכבו את האש.
-
את הנוזל הרותח צקו אל התבנית עם העוף והכוסמת, כסו את התבנית עם רדיד אלומיניום או מכסה אם קיים עבורו, והכניסו לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות למשך כ-40 דקות.
-
המנה מוכנה כאשר זרעי הכוסמת רכים ואינם נדבקים אחד אל השני.
-
חלקו את הכוסמת והעוף לצלחות והגישו חם.