header

מתכון לכרוב כבוש

את המנה הזו כולם מכירים מדוכני הנקניקיות, כשהיא משמשת כתוספת חמוצה ונפלאה עבור הלחמנייה. קל מאוד להכין את הכרוב הכבוש בבית, וזוהי מנה שעשירה בסיבים וכן בוויטמינים A, C ו-K. יחד עם זאת הכרוב הכבוש נחשב למקור מצוין עבור ברזל, מנגן, נחושת וסידן. 

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לכרוב כבוש מקור תמונה: ccbarr
רכיבים לכרוב כבוש:
כרוב - 1 (בינוני - כ-½1 קג')
מלח - ½1 כפות
זרעי קימל - 1 כף (לא חובה)
אופן הכנת הכרוב כבוש:
  1. הסירו את העלים החיצוניים של הכרוב והניחו אותם בצד.
  2. חתכו את הכרוב לרבעים, הסירו את הליבה וקצצו כל רבע לסרטים דקים ככל האפשר.
  3. העבירו את הכרוב הקצוץ לקערה גדולה ופזרו את המלח מעל, עסו וסחטו את הכרוב בידיים במשך 5-10 דקות. בהתחלה פעולת הסחיטה תהיה קשה, אך לאחר כמה דקות זה יהיה קל הרבה יותר.
  4. אם בחרתם להוסיף את זרעי הקימל הוסיפו אותם כעת וערבבו, אם לא דלגו על שלב זה.
  5. לאחר זמן העיסוי והסחיטה, העבירו בעזרת הידיים את הכרוב לתוך צנצנת וליחצו בתוכה את הכרוב חזק כלפי מטה, להוצאת הנוזלים העודפים.
  6. הניחו עלה כרוב אחד ששמרתם בצד מעל הכרוב הקצוץ שבצנצנת, שימו שקית עם גולות או אבנים נקיות על העלה, שלא יניח לכרוב לצוף, וסגרו עם בד וגומיה שיאפשרו כניסת אויר.
  7. לחצו על הכרוב בצנצנת כל כמה שעות והניחו לו לשהות בה לכל הפחות 48 שעות ובמקום חם. כאשר הכרוב מוכן, הגישו או שמרו אותו בקירור.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.