את המנה הזו כולם מכירים מדוכני הנקניקיות, כשהיא משמשת כתוספת חמוצה ונפלאה עבור הלחמנייה. קל מאוד להכין את הכרוב הכבוש בבית, וזוהי מנה שעשירה בסיבים וכן בוויטמינים A, C ו-K. יחד עם זאת הכרוב הכבוש נחשב למקור מצוין עבור ברזל, מנגן, נחושת וסידן.
מקור תמונה:
ccbarr
אופן הכנת הכרוב כבוש:
-
הסירו את העלים החיצוניים של הכרוב והניחו אותם בצד.
-
חתכו את הכרוב לרבעים, הסירו את הליבה וקצצו כל רבע לסרטים דקים ככל האפשר.
-
העבירו את הכרוב הקצוץ לקערה גדולה ופזרו את המלח מעל, עסו וסחטו את הכרוב בידיים במשך 5-10 דקות. בהתחלה פעולת הסחיטה תהיה קשה, אך לאחר כמה דקות זה יהיה קל הרבה יותר.
-
אם בחרתם להוסיף את זרעי הקימל הוסיפו אותם כעת וערבבו, אם לא דלגו על שלב זה.
-
לאחר זמן העיסוי והסחיטה, העבירו בעזרת הידיים את הכרוב לתוך צנצנת וליחצו בתוכה את הכרוב חזק כלפי מטה, להוצאת הנוזלים העודפים.
-
הניחו עלה כרוב אחד ששמרתם בצד מעל הכרוב הקצוץ שבצנצנת, שימו שקית עם גולות או אבנים נקיות על העלה, שלא יניח לכרוב לצוף, וסגרו עם בד וגומיה שיאפשרו כניסת אויר.
-
לחצו על הכרוב בצנצנת כל כמה שעות והניחו לו לשהות בה לכל הפחות 48 שעות ובמקום חם. כאשר הכרוב מוכן, הגישו או שמרו אותו בקירור.