לקס איכותי הוא תענוג אמיתי עבור מביני עניין, אך אין כיף גדול יותר מליהנות ממתכון שהכנתם בעשר אצבעות. אם יש לכם פינה חמה בלב ללקס ואהבה למטבח, המתכון הבא הוא בדיוק בשבילכם.
וודקה - ½ כוס
(איכותית - ניתן להוסיף ערק, למי שמעדיף)
מלח - כ-1 כוס
(ייתכן ותזדקקו ליותר, תלוי בגודל הדג)
סוכר - כ-1 כוס
(ייתכן ותזדקקו ליותר, תלוי בגודל הדג)
אופן הכנת הלקס מסלמון טרי:
ראשית, הוציאו מן הדג עצמות שנותרו, כדאי להשתמש בפלאייר נקי עבור מלאכה זו.
ערבבו יחד את המלח והסוכר.
קצצו את עשבי התיבול דק.
פרסו את הבצל הסגול לפרוסות קטנות ודקות.
ערבבו את הבצלים עם עשבי התיבול והפלפל השחור.
זלפו את כל הוודקה על הדג.
כסו את כולו בתערובת המלח והסוכר.
הניחו מעל שכבה של טעמים עם עשבי התיבול, הבצל והפלפל.
עטפו את כל הדג בניילון נצמד, אך השאירו פתח קטן דרכו יתנקזו הנוזלים. הניחו בקערה או מגש גבוה. רצוי להניח על הדג משהו כבד, אך לא כבד מדי, גם שתי בטטות יעשו את העבודה.
השאירו את הדג במקרר למשך יומיים כאשר אתם שופכים לכיור מדי 12 שעות את הנוזלים שהתנקזו.
הוציאו את הדג מהמקרר והסירו ממנו את הניילון והעשבי התיבול. הבשר יהיה קשה ודק יותר, זה בסדר גמור ואפילו מצוין, כך תוכלו לחתוך את הדג בקלות לחתיכות דקות.
נגבו עם מטלית נייר את הדג משאריות נוזלים ותבלינים.
פרסו לכם כמה חתיכות דקיקות.
אכלו בסיפוק והנאה שרק מי שהכין בעצמו כזה מעדן מכיר!