header

מתכון לסלמון נורווגי כבוש

לקס איכותי הוא תענוג אמיתי עבור מביני עניין, אך אין כיף גדול יותר מליהנות ממתכון שהכנתם בעשר אצבעות. אם יש לכם פינה חמה בלב ללקס ואהבה למטבח, המתכון הבא הוא בדיוק בשבילכם.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסלמון נורווגי כבוש
רכיבים ללקס מסלמון טרי:
סלמון - 1 (פילה, טרי שלם)
שמיר - צרור
טרגון - צרור
עלי דפנה - 2-3 עלים
בצלים - 3 (סגולים, פרוסים דק)
פלפל שחור - חופן (שלם)
וודקה - ½ כוס (איכותית - ניתן להוסיף ערק, למי שמעדיף)
מלח - כ-1 כוס (ייתכן ותזדקקו ליותר, תלוי בגודל הדג)
סוכר - כ-1 כוס (ייתכן ותזדקקו ליותר, תלוי בגודל הדג)
אופן הכנת הלקס מסלמון טרי:
  1. ראשית, הוציאו מן הדג עצמות שנותרו, כדאי להשתמש בפלאייר נקי עבור מלאכה זו. preperation
  2. ערבבו יחד את המלח והסוכר. preperation
  3. קצצו את עשבי התיבול דק. preperation
  4. פרסו את הבצל הסגול לפרוסות קטנות ודקות. preperation
  5. ערבבו את הבצלים עם עשבי התיבול והפלפל השחור. preperation
  6. זלפו את כל הוודקה על הדג. preperation
  7. כסו את כולו בתערובת המלח והסוכר. preperation
  8. הניחו מעל שכבה של טעמים עם עשבי התיבול, הבצל והפלפל. preperation
  9. עטפו את כל הדג בניילון נצמד, אך השאירו פתח קטן דרכו יתנקזו הנוזלים. הניחו בקערה או מגש גבוה. רצוי להניח על הדג משהו כבד, אך לא כבד מדי, גם שתי בטטות יעשו את העבודה. preperation
  10. השאירו את הדג במקרר למשך יומיים כאשר אתם שופכים לכיור מדי 12 שעות את הנוזלים שהתנקזו. preperation
  11. הוציאו את הדג מהמקרר והסירו ממנו את הניילון והעשבי התיבול. הבשר יהיה קשה ודק יותר, זה בסדר גמור ואפילו מצוין, כך תוכלו לחתוך את הדג בקלות לחתיכות דקות. preperation
  12. נגבו עם מטלית נייר את הדג משאריות נוזלים ותבלינים. preperation
  13. פרסו לכם כמה חתיכות דקיקות. preperation
  14. אכלו בסיפוק והנאה שרק מי שהכין בעצמו כזה מעדן מכיר!
מקור: שלי גרין
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.