כולנו יודעים שהתזונה שלנו משפיעה לא רק על הבריאות שלנו, אלא על כל איכות חיינו, וצריך לזכור שכדי שנוכל ליהנות ממצב רוח מרומם, חשוב להתייחס בכובד ראש לאוכל שאנו מכניסים לתוך גופנו. את המתכון הנפלא הזה לנתחי סלמון אני מכין עבור בת זוגתי לפחות פעם אחת בשבוע, כדי ששנינו נוכל ליהנות מהטעם הנפלא ומהחומרים המזינים הרבים שיש במנה הזו, אשר תורמים לבריאות הגוף והנפש.
אופן הכנת הסלט:
-
ערבבו בקערה גדולה את התרד, הצנוניות, השמיר והמלפפון.
אופן הכנת הרוטב:
-
בקערה נפרדת ערבבו את כל המרכיבים של הרוטב.
אופן הכנת הדג סלמון:
-
פזרו מלח ים על חתיכות הסלמון משני הצדדים והניחו בצד (כשהחלק התחתון הוא העור).
-
ערבבו את שני סוגי השומשום ופזרו מעל הסלמון (צד אחד בלבד)
-
חממו מחבת על חום בינוני, הוסיפו את שמן הקוקוס ותנו לו להתחמם במשך דקה אחת.
-
הניחו את הסלמון על המחבת (עור כלפי מעלה), טגנו במשך 4 דקות, הפכו וטגנו למשך 3 דקות נוספות. לאחר מכן כסו עם מכסה והנמיכו את עצמת האש.
-
המשיכו לטגן במשך כ-3 דקות (תלוי בעובי הנתחים, אם הם עבים בצורה ניכרת כדאי לטגן עוד 3 דקות נוספות) והסירו את המחבת מהאש.
-
הוסיפו לסלט את הרוטב, טעמו ותקנו את התיבול במידת הצורך. הגישו את הסלמון לצד הסלט ושיהיה בתיאבון!
מקור: יהונתן ג'.