ארוחת צהריים הכוללת דג סלמון טומנת בחובה יתרונות בריאותיים חשובים וכן טעמים מדהימים, ועם המתכון הזריז שלפניכם לא תתלבטו בפעם הבאה שתרצו להכין מנה פשוטה ומזינה לכל המשפחה.
אופן הכנת הדג סלמון:
-
הניחו על השיש 4 דפי אפייה המתאימים לחימום במיקרוגל.
-
סדרו כ-12 פרוסות תפוחי אדמה על כל דף אפייה, 3 פרוסות בכל שורה. לאחר מכן הניחו את פרוסות הסלמון על רצועות תפוחי האדמה ומעליהן פזרו מעט מלח גס, פלפל שחור ומספר עלי רוזמרין, כשתוכלו להוסיף כל ירק נוסף שבו תחפצו. לפני שתעטפו את דג הסלמון צקו מעליו מעט יין לבן כדי ליצור סביבה לחה וטעם נהדר.
-
עטפו היטב את דג הסלמון בנייר האפייה, והכניסו כל דג בתורו למיקרוגל למשך ½3 דקות. לבסוף, הוציאו בזהירות את הדג, חתכו את נייר האפייה באמצעות מספריים, והגישו בעודו חם.
מקור: ליאורה.ב