זה ידוע שדג יכול לשמש כחומר גלם עיקרי למגוון מנות נהדרות: אפריטיף, מנת ביניים או מנה עיקרית ועוד, אך מתכון דג הסלמון שלפניכם בכל זאת הצליח להפתיע אותנו עד כדי כך. אתם לא תאמינו שמנה פשוטה שכזו יכולה להיות מושלמת, טעימה, משביעה ובעלת ריח מגרה שלא יצא לכם להריח כבר הרבה מאוד זמן. שילוב רוטב החזרת מעניק למנה טעם קרמי מיוחד שלא תבינו איך לא ניסיתם עד עכשיו!
אופן הכנת רוטב חרדל-דבש:
-
ערבבו את הכל יחדיו בקערה קטנה עד לקבלת מרקם אחיד.
אופן הכנת הדג:
-
חממו את התנור לחום של 180 מעלות.
-
הניחו חתיכה גדולה של רדיד אלומיניום בתוך תבנית אפייה ושימו מעליו נייר אפייה.
-
שמנו מעט את נייר האפייה, והניחו את דג הסלמון במרכזו.
-
כעת, מרחו את דג הסלמון עם רוטב החרדל והדבש שהכנתם קודם לכן בכמות נדיבה על כל חלקיו בצורה שווה. הניחו נייר אפייה נוסף על הדג וכסו אותו לחלוטין עם שולי נייר האפייה שבולטים מהנייר הקודם יחד עם רדיד האלומיניום.
-
הכניסו את התבנית לתנור ואפו במשך 14-15 דקות (בהתאם לעובי הדג), לאחר מכן הסירו את רדיד האלומיניום ואת נייר האפייה העליון, חשפו את הדג והמשיכו לאפות עוד 3-4 דקות.
-
כאשר הדג מוכן, פזרו מעל עלי פטרוזיליה והגישו עם רוטב החזרת.
אופן הכנת רוטב חזרת:
-
הכניסו את כל הרכיבים למעט גרגירי החרדל אל מעבד המזון והפעילו עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
-
העבירו לקערית והוסיפו חצי כפית גרגירי חרדל, ערבבו היטב והניחו במקרר עד להגשה - ואכלו בתיאבון!
מקור תמונה:
cooking.nytimes