דג הסלמון הוא בסיס בעל ערך תזונתי גבוה לארוחת צהריים טעימה וקלה להכנה. מומלץ להכין את המנה בבוקר, אולם ניתן גם לצלות את הסלמון ערב לפני ולגלגל אותו בתוך הטורטייה טרם האכילה.
אופן הכנת הטורטיה סלמון:
-
חתכו את הסלמון לרצועות דקות.
-
טגנו את הנתחים במשך דקה על מחבת.
-
הוסיפו מיץ לימון וטגנו למשך דקה נוספת.
-
ערמו על גבי הטורטייה את נתחי הסלמון ועלי החסה, ופזרו מעליהם את השמיר והתבלינים.
-
גלגלו את הטורטייה ואחסנו בקופסה אטומה. ניתן לעטוף את הטורטייה בנייר לנוחות האכילה.
טיפ השף:
הצעת הגשה: הכינו מטבל משמנת חמוצה עם מעט עירית קצוצה והניחו במרכז צלחת ההגשה.
מקור: שירן ח.