header

מתכון ללביבות תפוחי אדמה במילוי גבינות

כמו בתרבויות רבות אחרות, גם אצל הפולנים ידוע שצריך להשאיר צלחת ריקה בסיום הארוחה, אחרת זה לא נחשב שאכלתם, אבל מה עושים אם בכל זאת נשאר בה אוכל? האם לזרוק אותו לפח או לא? התשובה שלנו לשאלה הזו פשוטה: ממש לא כדאי לכם לעשות זאת, כי לאחר שתכירו את המתכון הבא ללביבות פירה תפוחי אדמה במילוי גבינות, תעריכו מחדש את שאריות המזון שלא נגעתם בהם במהלך הארוחה. נסו ותיהנו!
זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון ללביבות תפוחי אדמה במילוי גבינות מקור תמונה: olgasflavorfactory
רכיבים ללביבות:
פירה תפוחי אדמה - ½2 כוסות
תפוחי אדמה - 750 גרם (קלופים, מגורדים וללא נוזלים)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
גבינת ריקוטה - ½ כוס (או קוטג')
גבינת מוצרלה - 120 גרם (מגורדת או כל גבינה קשה אחרת)
פטרוזיליה - מעט (קצוצה, או כל עשב תיבול לבחירתכם)
גבינת שמנת - 2-4 כפות
שמן - לטיגון
אופן הכנת הלביבות:
  1. אם תפוחי האדמה המגורדים נחו בקערה זמן רב, סחטו אותם לפני השימוש כדי לייבשם לחלוטין.
  2. הניחו את הפירה ואת תפוחי האדמה המגורדים בקערה, הוסיפו מעט מלח ופלפל וערבבו היטב.
  3. בקערה אחרת ערבבו את הגבינות עם הפטרוזיליה ועם מעט פלפל שחור ומלח לפי טעמכם.
  4. צרו כדורים בגודל כדור פינג-פונג מתערובת הגבינות והניחו בצד.
  5. לאחר מכן, קחו כ-¼ כוס מתערובת תפוחי האדמה, הניחו על כף היד ושטחו מעט.
  6. הניחו במרכז תערובת תפוחי האדמה שבידכם כדור גבינה. preperation מקור תמונה: olgasflavorfactory
  7. עטפו אותו עם דפנותיו של תפוח האדמה השטוח שבכף היד, וצרו מעיין כדור פחוס שעוטף את כדור הגבינה. preperation מקור תמונה: olgasflavorfactory
  8. חזרו על פעולה זו עם כל תערובת תפוחי האדמה והגבינות.
  9. הניחו מחבת על אש בינונית-גבוהה וצקו שמן עד כדי ¼ מגובה המחבת.
  10. כאשר השמן חם ומוכן לטיגון, הניחו מספר כדורים במחבת, טגנו כ-5-7 דקות עד לקבל גוון זהוב-חום, הפכו לצד השני וטגנו גם עד להזהבה.
  11. טגנו כך את כל שאר הכדורים, ולאחר מכן הגישו אותם חמים בליווי מעט שמנת או יוגורט בצד.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.