לזניה היא מאפה איטלקי מוכר וידוע שאהוב על הרבה מאוד אנשים, אך הכנת המנה בגודלה הרגיל לוקחת זמן בגלל השלבים שמקדישים עבור כל שכבה ושכבה. עם זאת, מתכון לזניית התרד בספל שלפניכם יגזול מכם הרבה פחות זמן ותוכלו לאכול את המאפה הטעים תוך 3 דקות מרגע יציאתו מהמיקרוגל.
אופן הכנת הלזניה:
-
ערבבו תרד, ריקוטה, שום, מלח, פלפל צהוב ובזיליקום והניחו בצד.
-
צקו 2 כפות רוטב פסטה בספל, הניחו מעל חתיכות של עלה לזניה מרוכך והוסיפו מעט מתערובת התרד וריקוטה. פזרו 2 כפות גבינת מוצרלה והניחו מעל עוד חתיכת עלה.
-
צרו שכבות עד לחלק העליון של הספל, הכניסו למיקרוגל והפעילו למשך דקה וחצי עד שהמוצרלה נמסה לחלוטין. אם הלזניה לא מוכנה עדיין החזירו לעוד 30 שניות.