מה אנחנו אוהבים לאכול בארוחת בוקר? בדרך כלל נשמח לקבל ביצים, ירקות, גבינות ולחם, אבל אף פעם לא חשבנו לאחד את כולם יחדיו ל"עוגה" שמכילה את הכל. המתכון הבא יראה לכם איך ניתן להכין סוג של פשטידה מהירה שהיא ארוחת בוקר מלאה וטעימה מאוד.
אופן הכנת פשטידת גבינות:
-
חממו תנור ל-180 מעלות.
-
שמנו תבנית אפייה בכף שמן זית והוסיפו אליה את קוביות הלחם. שימו את התבנית בצד.
-
הניחו מחבת על הכיריים, הוסיפו 2 כפות שמן זית, בצל, ושום וטגנו במשך כדקה-שתיים.
-
הוסיפו את התרד השטוף, ערבבו וטגנו במשך דקות ספורות והכניסו את גרידת הלימון, גרגרי הצ'ילי, המלח והפלפל, והמשיכו לערבב.
-
הכניסו לקערה את הביצים והחלבונים, הוסיפו את החלב והחרדל וערבבו היטב במטרפה.
-
תבלו במלח ופלפל שחור לפי הטעם, הכניסו לקערה את גבינת הפרמזן, ערבבו שוב והכניסו את תכולת המחבת עם התרד אל תוך הקערה.
-
הוסיפו לתערובת הביצים והירקות את העירית, ערבבו ושפכו לתוך התבנית עם קוביות הלחם ופזרו את 2 הכפות הנוספות של גבינת הפרמזן מעל.
-
אפו בחום של 180 מעלות במשך 35-45 דקות, והגישו היישר לשולחן ארוחת הבוקר.