ישנם מקומות בעולם, כמו סין, בהם הפנקייקס אינם מתוקים אלא דווקא מלוחים, מה שמתאים במיוחד לאנשים שמעדיפים טעם מלוח לארוחת הבוקר. עם המתכון הפשוט הבא תוכלו להכין פנקייקס מלוחים בנוסח סיני עם תוספת בצל ירוק ולהתחיל את היום עם מנה מפתיעה וטעימה שתרצו להכין שוב ושוב.
מקור תמונה:
food52
רכיבים לפנקייק:
שמן - 1 כף + 1 כף נוספת לטיגון
אופן הכנת הפנקייק:
-
הכניסו קמח ומלח בקערה וערבבו יחדיו.
-
הכניסו מים, חלב וכף שמן לקערה חסינה לחום, ערבבו והכניסו למיקרוגל למשך 1 דקה.
-
ערבבו את התערובת הנוזלית עם תערובת הקמח, הוסיפו את הבצל הירוק וערבבו שוב.
-
לושו את הבצק על משטח מקומח וצרו ממנו עיגולים בגודל הרצוי.
-
שטחו את העיגולים עם מערוך והניחו אותם בצד. חממו שמן על מחבת גדולה, הניחו בכל פעם עיגול שטוח אחד, טגנו עד להזהבה בצד אחד, הפכו לצד השני והמשיכו לטגן. עשו כך עם כל עיגולי הבצק והגישו חם עם תוספות אהובות.