אם חשבתם שקוסקוס אוכלים רק עם מרק וקציצות, זאת עדות לכך שעוד לא טעמתם את המתכון הבא שמשלב את הגרגירים האלו עם אפונה ירוקה וגבינת פטה. שני המרכיבים הללו משדרגים את המנה והופכים אותה לארוחת צהריים חלבית, טעימה ומרעננת שתעניק לכל מי שיאכל אותה המון אנרגיה למשך היום.
אופן הכנת הסלט קוסקוס:
-
לקערה עמידה לחימום במיקרוגל בעלת מכסה, הכניסו את תכולת שקית הקוסקוס, הוסיפו מלח, שמן ומים וערבבו עם מזלג.
-
כסו והכניסו למיקרוגל והפעילו על עוצמה מרבית למשך 2 דקות. לאחר מכן הוציאו ופתחו את המכסה בזהירות, ובעזרת המזלג החלו לגרד ולפורר את הקוסקוס הדבוק.
-
כסו שוב והחזירו למיקרוגל לחימום של עוד 3 דקות נוספות, שלאחריהן חיזרו על הפעולה עם המזלג שוב.
-
הרתיחו מים עם קורט מלח מעל להבה גבוהה, והכינו במקביל קערה עם מים קרים וקרח ליד.
-
כעת בשלו את האפונה במים הרותחים במשך 1-2 דקות, והוציאו אותה מהסיר בעזרת מסננת או כף מחוררת ישירות אל תוך המים הקפואים על מנת לעצור את הבישול שלה.
-
הוציאו את האפונה מהמים הקרים לאחר מספר רגעים והניחו בצד בכלי יבש.
-
הכניסו את הקוסקוס אל קערה גדולה ומעליו פזרו את האפונה, גבינת הפטה, הפטרוזיליה והאגוזים. ערבבו היטב, טעמו ושפרו טעמים אם צריך.
-
הגישו או הכניסו למקרר. תוכלו להגיש את המנה חמה לאחר חימום קל במיקרוגל או קרה ישירות מהמקרר.