פתיתים ועוף הם שני מאכלים שילדים מאוד אוהבים, מה שאומר ששילוב שניהם במתכון אחד יוצר מנה מנצחת שאין ילד אחד שיהיה מוכן לוותר עליה. הכינו את המנה הזו בתנור בערב לאחר שהילדים שלכם ילכו לישון והפתיעו אותם עם ארוחת צהריים טעימה ומזינה בעלת ערכים תזונתיים טובים שמעניקים כוח להמשך היום.
רכיבים לפתיתים והשלמת המנה:
אופן הכנת העוף:
-
בקערית קטנה ערבבו היטב שום, מיץ לימון, גרידת לימון, טימין, כמון מלח, צ'ילי ומעט שמן (כף אחת או שתיים) ומרחו בנדיבות את התערובת על חלקי העוף מכל צדדיהם.
-
הניחו את העוף המתובל במקרר למשך חצי שעה עד שעתיים על מנת שיספוג את הטעמים.
-
בינתיים הכינו את הפתיתים.
אופן הכנת פתיתים והשלמת המנה:
-
בשלו את הפתיתים במים רותחים במשך 5-6 דקות בלבד, ולאחר מכן סננו אותם ושטפו במים קרים למשך כדקה.
-
כעת, חממו סיר גדול מעל להבה גבוהה וצקו שמן זית לתוכו. כאשר הוא מתחמם הכניסו את החלקי העוף וצרבו אותם מכל הצדדים. אין צורך לבשל אותם לכדי אכילה, הם אמורים להיכנס לתנור בהמשך.
-
הכניסו אל הסיר את הסלרי, והבצל וטגנו בשמן יחד עם העוף, הוסיפו את הצ'ילי ובשלו עד שהירקות מתחילים מעט להתרכך- בערך 5-6 דקות.
-
צקו 1 כוס ציר עוף וגרדו בעזרת כף עץ את תחתית הסיר על מנת לשחרר את שאריות העוף שנדבקו אליו.
-
הוסיפו את רסק העגבניות, ערבבו היטב, טעמו ושפרו טעמים לפי בחירתכם.
-
שמנו תבנית עמידה לחום במעט שמן זית וחממו תנור ל-180 מעלות.
-
כבו את האש והעבירו את הפתיתים לסיר, ערבבו היטב ובעדינות וצקו את תכולת הסיר אל התבנית המשומנת.
-
מזגו את 2 כוסות הציר או המים אל התבנית וערבבו קלות, כסו עם רדיד אלומיניום את התבנית והעבירו לתנור לבישול של כ-25 דקות. לאחר מכן הסירו את רדיד האלומיניום והמשיכו לצלות עוד כ-10-15 דקות נוספות.
-
צננו את התבשיל לטמפרטורת החדר והכניסו למקרר. לאחר מכן תוכלו, אתם או הילדים שלכם, להעביר מנה בגדול הרצוי לצלחת, לחמם במיקרוגל ולאכול בהנאה.