פירה הוא מאכל טעים ובסיסי שמאד קל להכין, אך האם אתם מכינים אותו באופן הנכון? האם אתם מייבשים אותו לאחר המעיכה? אם לא, אז נסו את המתכון שלפניכם! אל תוותרו על שום שלב (במיוחד לא הייבוש) ותקבלו את הפירה הטעים ביותר שטעמתם עד היום.
אופן הכנת הפירה:
-
הניחו את תפוחי האדמה בסיר וכסו במים עד כ-2 ס"מ מעל תפוחי האדמה. הוסיפו מלח והביאו לרתיחה.
-
הנמיכו את החום ובשלו עד להתרככות של תפוחי האדמה כ- 20-25 דקות, היזהרו שלא יתפוררו.
-
סננו את תפוחי האדמה מהנוזלים והעבירו לקערה.
-
מעכו את תפוחי האדמה בממחה והעבירו לסיר הריק מנוזלים, החזירו לבישול קצר של 1-2 דקות תוך כדי ערבוב עד לייבוש הנוזלים שנותרו.
-
בסיר קטן בשלו חלב עם חמאה, עלה דפנה וטימין עד להמסת החמאה.
-
הוציאו את הטימין ועלה הדפנה מהחלב, צקו את תערובת החלב אל תוך הפירה בהדרגה וערבבו תוך כדי.