header

מתכון לפטריות וכרוביות צלויות

ירקות צלויים הם מהמאכלים שקשה לסרב להם. הרצון לאכול מהם מתגבר במיוחד כשמדובר על פטריות וכרוביות שעוברות צלייה בתנור, ושילוב הירקות הללו יחד עם עגבניות עסיסיות, שמעניקות צבע וטעם המזכירים ניחוחות איטלקיים רחוקים, יהפוך ללהיט על שולחנכם. לאחר שתנסו את המתכון הזה, אתם תראו שאפילו הילדים שלא מוכנים לטעום ירקות, פשוט לא יעמדו בפיתוי וינסו לפחות ביס קטן שיהפוך לסיפור אהבה גדול.
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפטריות וכרוביות צלויות מקור תמונה: jocooks
רכיבים למנת ירקות:
פטריות שמפניון - 460 גרם (טריות ונקיות)
כרובית - 2 כוסות (חתוכה לפרחים קטנים)
מיץ עגבניות - 2 כוסות
שיני שום - 12 (קלופות)
שמן זית - 2 כפות
תיבול איטלקי - 1 כף (ניתן להשיג ברשתות השיווק)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
פטרוזיליה - 1 כף (טרייה קצוצה)
אופן הכנת המנת ירקות:
  1. חממו תנור מראש לטמפרטורה של 200 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
  2. כעת, הכניסו לקערה גדולה את כל מרכיבי המנה למעט הפטרוזיליה הקצוצה, ערבבו היטב וצקו הכל אל תוך התבנית.
  3. הכניסו אל התנור וצלו במשך 20-30 דקות, או עד שהפטריות מקבלות גוון חום-זהוב ומרכז הכרובית נעשה רך (בדקו בעזרת נעיצת מזלג – אם המזלג נכנס בקלות היא מוכנה, ואם לא אז הניחו לה עוד מספר דקות מועטות בתנור).
  4. כאשר הירקות מוכנים, העבירו אותם לצלחת הגשה, פזרו מעל פטרוזיליה קצוצה והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.