אוהבים עוגות אך נמנעים מהן בגלל סיבות בריאותיות או אידאולוגיות? אז כדאי שתכירו את מתכון עוגת הגזר המהפכני שתוכלו להרכיב בדקות ספורות! העוגה המופלאה הזו לא מכילה חלב, חמאה או ביצים, ועוד יתרון נפלא שלה הוא שגם לא צריך מיקסר על מנת להכין אותה. אם אתם אוהבים עוגות קלות להכנה שהפשטות לא פוגמת בטעמן, נסו את המתכון שלפניכם ותוכלו לכבד בעוגה הזו מגוון רחב של חברים ובני משפחה הנמנעים ממוצרים מן החי בגלל אלרגיה, טבעונות או סיבות בריאותיות אחרות.
אופן הכנת העוגת גזר:
-
חממו תנור לטמפרטורה של 160 מעלות ושמנו תבנית אפייה עגולה בקוטר 20 ס"מ או מרובעת בגודל 20X20 ס"מ.
-
בקערה גדולה ערבבו יחד קמח, סוכר, סודה לשתייה, מלח, קינמון, הל, ציפורן ואגוז מוסקט.
-
לאחר שהכל מעורבב כראוי, הוסיפו פנימה גזר, אגוזי מלך וצימוקים, ערבבו היטב שוב והוסיפו חומץ, ,תמצית וניל, מים ושמן תוך כדי ערבוב מתמיד עד ליצירת בלילה אחידה.
-
צקו את התערובת אל התבנית המשומנת והכניסו אל התנור לאפייה בת 35-45 דקות, עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא נקי.
-
הוציאו את העוגה מהתנור, הניחו לה להצטנן ולאחר מכן מרחו את ממרח גבינת הסויה מעל (לא חובה), פרסו והגישו.