את מתכון הפאי המהיר והטעים שלפניכם תוכלו להכין ממש כשהאורחים עוד רגע בדלת וגם כשאין לכם זמן רב להקדיש להכנת קינוח טעים. זמן ההשקעה בהכנה של הקינוח הטעים הזה מועט, אך הארומה הנפלאה שתרחף בחלל החדר והטעם הנהדר של המנה, יגרו את כל הסועדים שיחשבו שמדובר במאפה מלכים שלוקח שעות רבות להכין אותו. שיהיה בתיאבון!
אופן הכנת הפאי שקדים:
-
חממו תנור ל-180 מעלות.
-
ערבבו 5 כפות אמרטו (או מי תמצית שקדים) עם קמח תפוחי אדמה והניחו בצד.
-
ערבבו בקערה בינונית סוכר ואבקת שקדים, הכניסו פנימה את האמרטו המעורבב עם קמח תפוחי האדמה, וצרו תערובת במרקם של ממרח שקדים מעט דביק.
-
הוסיפו לקערה עם תערובת השקדים את חמאת הבוטנים וערבבו בעזרת הידיים עד שייווצר ממרח שקדים מתוק ומעט מפורר. הוסיפו פנימה את המים וערבבו יחדיו.
-
קלפו את הבננה, חתכו אותה לפרוסות והניחו אותן בצד.
-
שמנו תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ או תבנית מרובעת בגודל 20X20 ס"מ והניחו אותה בצד.
-
רדדו את בצק העלים וחתכו אותו לשניים. העבירו חתיכה אחת של בצק העלים לתוך התבנית ומרחו עליה את חמאת הבוטנים והשקדים.
-
סדרו את פרוסות הבננה מעל שכבת השקדים והבוטנים.
-
הניחו את המחצית השנייה של בצק העלים מעל הפאי וצרו בה חורים קטנים ליציאת האדים.
-
ערבבו ריבה עם מעט סירופ מייפל והברישו אותה על פני שטח בצק הפאי, ליצירת גוון זהוב יותר באפייה.
-
אפו בתנור כ-40-45 דקות או עד להזהבה.
-
הוציאו את הפאי מהתנור, קררו, חתכו והגישו. בתיאבון!