תפוחים הם מהפירות האהובים ביותר על כולנו, והעובדה שהם נמצאים בהישג יד במשך כל השנה הופכת אותם לפרי המושלם עבור קינוחים שונים. תוספת הקינמון והדבש לתפוחים במתכון הבא יוצרת עוגה עם טעם מתקתק וניחוח משכר שימלא את ביתכם ויגרום לכם לרצות שהיא תהיה על הצלחת שלכם כמה שיותר מהר.
אופן הכנת העוגת תפוחים:
-
חממו תנור ל-175 מעלות ושמנו קלות תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.
-
סננו את התמרים מהמים והכניסו אותם למעבד מזון יחד עם חלב סויה, שמן קוקוס, תמצית וניל וחומץ תפוחים, וערבלו עד לקבלת תערובת אחידה.
-
בקערה גדולה, ערבבו יחד קמח, קינמון, אבקת סודה לשתייה ומלח לתערובת אחידה.
-
מזגו את התערובת הנוזלית לתוך הקערה עם החומרים היבשים וערבבו היטב.
-
הכניסו לקערה 2 תפוחים מגורדים, ערבבו היטב ומזגו את התערובת לתבנית האפייה.
-
סדרו את פרוסות התפוחים על הבלילה בתצורה שאתם רוצים ופזרו מעליהם ½ כפית קינמון.
-
הכניסו את העוגה לתנור למשך 40 דקות או עד שקיסם שתכניסו במרכזה יצא יבש.
אופן הכנת הציפוי:
-
הוציאו את העוגה מהתנור, צננו אותה במשך 10 דקות וזלפו מעל סילאן או דבש.