header

מתכון לעוגת פאי אתרוגים ותפוז

אין פרי שמזוהה יותר עם חג הסוכות מאשר האתרוג; ריחו המשכר וטעמו המשובח הם מה שגורמים לנו להנות מהפרי הבשרני והנהדר הזה שניתן להכין ממנו קינוחים נפלאים. יש הנוהגים להכין ריבת אתרוגים מהאתרוגים שבירכו עליהם במהלך החג, ולאכול אותה בט"ו בשבט ובמהלך כל השנה, ובמתכון עוגת הפאי הבא, תוכלו להשתמש בריבת האתרוגים להכנת מטעם נהדר המתאים לחג וישמח את כולם.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת פאי אתרוגים ותפוז מקור תמונה: mybakingaddiction
רכיבים לפאי אתרוג-תפוז:
קמח - 4 כוסות (כ-600 גר')
אבקת אפייה - 1 שקיק (10 גר')
חמאה - 200 גר' (או חמאת קוקוס)
סוכר - ¾ כוס
אבקת סוכר - 2 כפות
אבקת סוכר - לבזיקה
אופן הכנת הפאי אתרוג-תפוז:
  1. הכניסו חמאה וסוכר לקערת מיקסר והפעילו על מהירות בינונית.
  2. לאחר שהסוכר התאחד יחד עם החמאה, הוסיפו את הביצים והחלמונים אחת אחרי השנייה. המשיכו לערבב יחד והוסיפו לקערה את הווניל ו-2 כפות אבקת הסוכר.
  3. ערבבו בקערה נפרדת את הקמח ואבקת האפייה. הוסיפו את התערובת אל קערת המיקסר בבת אחת וערבבו עד לקבלת בצק במרקם חולי גס.
  4. הפרישו ¼ מהבצק, עיטפו אותו בניילון נצמד והכניסו למקפיא עד לשלב שתצטרכו אותו.
  5. חממו תנור אפייה ל-160 מעלות ורפדו תבנית מלבנית בגודל 25*35 בנייר אפייה (לא כולל הדפנות).
  6. רדדו את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות לעובי של כ-½ ס"מ. העבירו את הבצק המרודד לתבנית האפייה וסדרו אותו כך שיגיע לכל פינות התבנית, אך לא יעלה על הדפנות.
  7. מרחו את ריבת האתרוג-תפוז על הבצק (לפני האפייה), הוציאו את ¼ הבצק מהמקפיא וגרדו אותו בעזרת מגרדת מעל העוגה כך שיראה כמו פתיתי בצק מעל הריבה.
  8. אפו את העוגה כ-40 דקות או עד להזהבה.
  9. הוציאו את העוגה מהתנור, חיתכו אותה לריבועים וביזקו אבקת סוכר מעל.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.