כמעט ואין אחד שלא זוכר את חטיף הקוקוס המתוק עם הציפוי הוורוד שנהגנו לאכול בילדות, אך מאז שקצת יותר התבגרנו, המחשבה על כמויות הסוכרים שבו גרמה לנו להפסיק לצרוך את הממתק האהוב. לכן, אם אתם מתגעגעים לחטיף הילדותי הזה, אתם מוזמנים להכין את מתכון חטיף הקוקוס הבא שמשלב נגיעות קולינאריות עשירות שיגרמו לכל מי שיטעם אותו להתאהב בממתק המוכר מחדש.
מקור תמונה:
tastemade
אופן הכנת חטיף קוקוס:
-
הכניסו ½3 כפות תותים קפואים לחלוטין למעבד מזון והפעילו עד לקבלת פירורים (לא להפעיל יותר מדי זמן שהלהב לא תתחמם ויגרום לתותים להפשיר ולהיהפך לרסק).
-
העבירו את הפירורים אל קערית והפרישו מעט מהתותים לצלוחית נוספת עבור הקישוט. הכניסו את הצלוחית והקערית למקפיא לעת עתה והמשיכו בהכנת המתכון.
-
אל קערה גדולה הכניסו פתיתי קוקוס, סירופ מייפל וקרם קוקוס, וערבבו הכל יחדיו. הוסיפו את שמן הקוקוס, הווניל והתותים הקפואים שבקערית אל הקערה הגדולה וערבבו שוב עד לקבלת מעין בצק מעט דביק.
-
כעת, רפדו תבנית בגודל 35X28 ס"מ בנייר אפייה והחלו ליצור 9 מקלות אחידות מ"בצק" הקוקוס. ישרו את החטיפים שיצרתם, הניחו אותם במרווחים אחידים על התבנית והכניסו למקפיא למשך כ-30 דקות.
-
כ-5 דקות לפני תום זמן הקירור, המיסו את השוקולד במיקרוגל בקערה בינונית בפולסים קצרים של 30 שניות בכל פעם וערבבו עד שהוא נמס לגמרי.
-
הוציאו את חטיפי הקוקוס מהמקפיא וטבלו כל חטיף בשוקולד המומס מכל הכיוונים.
-
השתמשו במזלג, והכניסו את השיניים שלו מתחת לחטיף (לא לנעוץ בו) והרימו בעדינות. הניחו לשוקולד העודף לנזול אל תוך הקערה ולאחר מכן הניחו על נייר האפייה שבתבנית. חזרו על פעולה זו עם כל חטיפי הקוקוס.
-
אם השוקולד שבקערה מתגבש, יש צורך לחמם אותו שוב במיקרוגל מדי פעם על מנת להחזיר את השוקולד למצב נוזלי.
-
לאחר שטבלתם את כל החטיפים שיצרתם, הכניסו את התבנית למקרר למשך כ-5 דקות עד להתגבשות השוקולד.
-
הוציאו את התבנית מהמקרר וקשטו עם מעט שוקולד מומס ושבבי תותים.
טיפ השף:
ניתן להקפיא תותים טריים במקפיא הביתי ולהשתמש בהם או לרכוש ברשתות המזון