ישנם מתכוני עוגות רבים שמכילים פירות שונים, אך ספק גדול אם שמעתם על שימוש בפרי הפיטאיה לעוגה טבעונית. פרי אקזוטי זה נפוץ בעיקר בחודשי הקיץ החמים, ובדומה לפירות הקיץ השונים הוא מתוק ומעט חמצמץ. את טעמו העשיר של הפרי הטרופי הזה ניתן לשלב במתכונים שונים, כמו בעוגה הטבעונית שלפניכם; עוגה בעלת טעם מיוחד ומראה מושך שתוכיח כי אוכל טבעוני הוא לא רק בריא, אלא גם טעים וצבעוני.
מקור תמונה:
choosingchia
אופן הכנת הבסיס של העוגה:
-
רפדו תבנית מלבנית בגודל 20X20 ס"מ בנייר אפיה והניחו בצד.
-
העבירו את כל הרכיבים אל מעבד מזון והפעילו בפולסים קצרים עד לקבלת עיסה בצקית ויציבה.
-
העבירו את התכולה שבקערת מעבד המזון אל התבנית ושטחו אותה על כל שטח הפנים של התבנית, הכניסו למקרר עד לסיום זמן הכנת שכבת הקרם.
אופן הכנת הסירופ פיטאיה:
-
הכניסו לקלחת או סיר קטן את סירופ המייפל והפירות והניחו על הכיריים מעל ללהבה בינונית, ערבבו במשך 2-3 דקות.
-
הנמיכו את האש ללהבה הקטנה ביותר ובשלו כ-5 דקות עד לרתיחה, כאשר הפרי מתחיל להתפרק ולהתאחד עם הסירופ כבו את האש והניחו בצד.
אופן הכנת הקרם "גבינה":
-
הכניסו את כל רכיבי קרם הגבינה אל מעבד מזון והפעילו עד לקבלת תערובת חלקה, משחתית ואחידה.
-
הוציאו את בסיס העוגה מהמקרר וצקו את התערובת מעליו, כאשר אתם משתמשים במרית או פלטה כדי להחליק אותה.
-
צקו בזהירות את סירופ הפרי מעל לקרם והחליקו אותו באופן שווה, החדירו קצה של סכין או קיסם בין שכבת הסירופ לקרם וציירו ספירלות שיגרמו להם להתערבב יחד. שימו לב - אל תחדירו את הסכין/קיסם עמוק מדי, החלק התחתון של העוגה צריך להישאר לבן.
-
הכניסו את העוגה למקפיא למשך 2-4 שעות, לאחר מכן חיתכו את העוגה כשהיא עדיין קפואה. הגישו אותה קפואה או לאחר הפשרה קלה עד לקבלת מרקם מעט רך.