header

מתכון לחטיפי פצפוצי אורז בעיטור חמאת בוטנים

כמו חטיפי הבריאות שתוכלו למצוא בחנות, אבל הרבה יותר בריאים וטעימים, וכמובן – עם חמאת בוטנים. מתכון טעים וקל להכנה שנגמר בביס. 

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לחטיפי פצפוצי אורז בעיטור חמאת בוטנים
רכיבים לחטיף:
שמן קוקוס - ½ כוס
אבקת קקאו - ½ כוס (לא ממותקת)
סירופ מייפל - 5 כפות
מלח - קורט
תמצית וניל - 1 כפית
רכיבים לקישוט חמאת בוטנים:
חמאת בוטנים - 2 כפות (טבעית)
שמן קוקוס - 2-½1 כפיות
סירופ מייפל - 1 כפית
אופן הכנת החטיף:
  1. כדי להכין את החטיף, קחו תבנית בגודל של 12X22 ס"מ ושימו בה שתי חתיכות של נייר אפייה, שיכסו את כולה.
  2. חממו בסיר, על חום נמוך, את שמן הקוקוס עד שיימס בעדינות, ולאחר מכן הכניסו פנימה את כל הרכיבים לחטיף (מלבד פצפוצי האורז) וערבבו.
  3. כשהתערובת מוכנה וחלקה, הסירו את הסיר מן האש, הוסיפו פנימה את פצפוצי האורז וערבבו.
  4. העבירו את התערובת לתבנית שהכנתם מראש, החליקו אותה בתוכה, והכניסו למקפיא למשך 10-15 דקות, או עד שהשוקולד יתקשה.
  5. לבינתיים הכינו את חמאת הבוטנים לעיטור.
אופן הכנת הקישוט חמאת בוטנים:
  1. המיסו את שמן הקוקוס, הכניסו פנימה את חמאת הבוטנים וסירופ המייפל, הוסיפו מרכיבים לפי הטעם וערבבו. כשתסיימו שימו את התערובת בשקית פלסטיק.
  2. הוציאו את החטיף מהמקפיא וחתכו אותו ל-12 חתיכות קטנות.
  3. נקבו חור קטן בשקית ועטרו בעדינות את תערובת חמאת הבוטנים על החטיפים.
  4. החזירו את החטיפים למקפיא ל-5 דקות נוספות.
  5. הגישו את החטיפים מיד כשתוציאו אותם מהמקפיא.
טיפ השף:
החטיפים יימסו לאט בטמפרטורת החדר, לכן לא כדאי להשאיר אותם בחוץ. אם אתם רוצים לשמור אותם לאחר כך, אחסנו אותם במקפיא או במקרר.
מקור: שמעון לב
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.