כמו חטיפי הבריאות שתוכלו למצוא בחנות, אבל הרבה יותר בריאים וטעימים, וכמובן – עם חמאת בוטנים. מתכון טעים וקל להכנה שנגמר בביס.
רכיבים לקישוט חמאת בוטנים:
אופן הכנת החטיף:
-
כדי להכין את החטיף, קחו תבנית בגודל של 12X22 ס"מ ושימו בה שתי חתיכות של נייר אפייה, שיכסו את כולה.
-
חממו בסיר, על חום נמוך, את שמן הקוקוס עד שיימס בעדינות, ולאחר מכן הכניסו פנימה את כל הרכיבים לחטיף (מלבד פצפוצי האורז) וערבבו.
-
כשהתערובת מוכנה וחלקה, הסירו את הסיר מן האש, הוסיפו פנימה את פצפוצי האורז וערבבו.
-
העבירו את התערובת לתבנית שהכנתם מראש, החליקו אותה בתוכה, והכניסו למקפיא למשך 10-15 דקות, או עד שהשוקולד יתקשה.
-
לבינתיים הכינו את חמאת הבוטנים לעיטור.
אופן הכנת הקישוט חמאת בוטנים:
-
המיסו את שמן הקוקוס, הכניסו פנימה את חמאת הבוטנים וסירופ המייפל, הוסיפו מרכיבים לפי הטעם וערבבו. כשתסיימו שימו את התערובת בשקית פלסטיק.
-
הוציאו את החטיף מהמקפיא וחתכו אותו ל-12 חתיכות קטנות.
-
נקבו חור קטן בשקית ועטרו בעדינות את תערובת חמאת הבוטנים על החטיפים.
-
החזירו את החטיפים למקפיא ל-5 דקות נוספות.
-
הגישו את החטיפים מיד כשתוציאו אותם מהמקפיא.
טיפ השף:
החטיפים יימסו לאט בטמפרטורת החדר, לכן לא כדאי להשאיר אותם בחוץ. אם אתם רוצים לשמור אותם לאחר כך, אחסנו אותם במקפיא או במקרר.
מקור: שמעון לב