הקפדנים יגידו שאלו הן לא באמת בראוניז, והם כמובן צודקים, אבל אחרי ביס אחד מהעוגיות האלו – אף אחד לא יעז להגיד מילה רעה נוספת עליהם. זהו קינוח בריא, פשוט, ידידותי לטבעונים ומתוק, שלמרות שהוא מצריך מעט עבודה, התוצאה בהחלט שווה את המאמץ.
אופן הכנת הבראוניז בריאוּת:
-
הכניסו שקדים וכוס אחת של אגוזי מלך למעבד מזון וטחנו עד לקבלת אבקה אחידה.
-
הוסיפו את אבקת הקקאו, את אבקת האספרסו ואת המלח. הפעילו כמה פולסים קצרים כדי לערבב את הכל ולאחר מכן העבירו את התערובת לקערה נפרדת.
-
כעת הכניסו את התמרים למעבד המזון והפעילו אותו עד שהם יהפכו לתערובת גושים קטנים.
-
הוציאו את התמרים ממעבד המזון והכניסו פנימה את תערובת האגוזים היבשה שהכנתם. אין צורך לנקות את הכלי לפני כן.
-
כעת הפעילו את מעבד המזון והוסיפו בהדרגה כפות גדולות מגושי התמרים שהכנתם. בכל פעם שהתערובת נהיית אחידה הוסיפו עוד תמרים. בסיום התהליך התערובת אמורה להיות אחידה מספיק כדי לשמור על צורתה אם תכינו ממנה כדור קטן בעזרת הידיים.
-
את התערובת האחידה והמוכנה שלכם יש להעביר לתבנית מכוסה בנייר אפייה ולפזר מעל את שאריות אגוזי המלך בצורה אחידה.
-
בעזרת הידיים, מערוך או כל כלי אחר דחפו את האגוזים לתוך התערובת והכניסו את המגש למקרר או למקפיא לפני החיתוך. את הברואניז ניתן לשמור במקרר למשך שבועיים לכל היותר.
-
חתכו את הבראוניז לריבועים והגישו עם חיוך.
מקור: ענת הלוי