שמעתם נכון, את מתכון העוגיות השוקולדיות הבאות מכינים ללא שוקולד כלל, ועם זאת, הן מתוקות וטעימות להפליא.
אופן הכנת העוגיות:
-
חממו מראש תנור לחום של 180° מעלות ושטפו היטב את השעועית במים קרים.
-
ערבבו במערבל מזון את השעועית, שמן הזית, חמאת השקדים והחלב. ערבלו את המרכיבים עד שהמחית מקבלת מרקם חלק.
-
הוסיפו למחית השעועית את הסוכר, הקקאו, הקינמון, המלח ואבקת האפייה. ערבלו שוב עד להגעה למרקם אחיד.
-
סדרו נייר אפייה על תבנית מתאימה, וצרו באמצעות כף 12-16 ערימות קטנות של מחית. עצבו את המחית לצורת עוגייה שטוחה ועגולה.
-
אפו את העוגיות במשך 20 דקות, לעוגיות אמור להיות מרקם מעט רך עם ההוצאה מהתנור, אך הן יתקשו בזמן הקירור.
מקור: דפנה כרמי