header

מתכון לעוגיות שוקולדיות ללא שוקולד

שמעתם נכון, את מתכון העוגיות השוקולדיות הבאות מכינים ללא שוקולד כלל, ועם זאת, הן מתוקות וטעימות להפליא.

זמן הכנה: 30 דקות
רמת קושי: בינוני
מתכון לעוגיות שוקולדיות ללא שוקולד
רכיבים לעוגיות:
שעועית שחורה - 1 כוס (מבושלת)
שמן זית - 2 כפות
חמאת שקדים - 2 כפות (או חמאת בוטנים, אגוזים, או כל סוג אחר)
חלב סויה - 2 כפות (מומלץ להשתמש בתחליפי חלב צמחיים כגון חלב קוקוס או אורז)
סוכר חום - ½ כוס
אבקת קקאו - 5 כפות
קינמון - ½ כפית
אבקת אפייה - 1 כפית
מלח ים - ½ כפית
אופן הכנת העוגיות:
  1. חממו מראש תנור לחום של 180° מעלות ושטפו היטב את השעועית במים קרים.
  2. ערבבו במערבל מזון את השעועית, שמן הזית, חמאת השקדים והחלב. ערבלו את המרכיבים עד שהמחית מקבלת מרקם חלק.
  3. הוסיפו למחית השעועית את הסוכר, הקקאו, הקינמון, המלח ואבקת האפייה. ערבלו שוב עד להגעה למרקם אחיד.
  4. סדרו נייר אפייה על תבנית מתאימה, וצרו באמצעות כף 12-16 ערימות קטנות של מחית. עצבו את המחית לצורת עוגייה שטוחה ועגולה.
  5. אפו את העוגיות במשך 20 דקות, לעוגיות אמור להיות מרקם מעט רך עם ההוצאה מהתנור, אך הן יתקשו בזמן הקירור.
מקור: דפנה כרמי
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.