כשהייתי קטנה נהגתי לבקש בכל יום שישי שיכינו עבורי עוגת סולת. אהבתי את ריחה המשכר של העוגה ואת מרקמם של פירורי הסולת הנימוחים בפי. כשהתבגרתי, רציתי גם אני להכין עוגת סולת, אך הפעם כזו שתתאים לקהל בוגר ואנין טעם יותר. זמן קצר לאחר מכן מצאתי את המתכון הנפלא הזה שמשלב את טעמה המתוק של עוגת הסולת שזכרתי מילדותי יחד עם סירופ לימוני וחמצמץ שאין אחד שלא יאהב.
אופן הכנת העוגת סולת:
-
מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות, מרפדים תבנית עגולה בעומק של 6 ס"מ ובקוטר 20 ס"מ בנייר אפייה.
-
בקערת מיקסר או בעזרת מטרפה ידנית, מערבבים את החמאה, גרידת הלימון והסוכר במהירות גבוהה עד לקבלת קרם חיוור וחלק.
-
מוסיפים את הביצים תוך כדי ערבוב, לאחר מכן מוסיפים את הסולת, הקמח והחלב וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת חלקה.
-
יוצקים את הבלילה לתבנית המרופדת ואופים במשך 45-50 דקות בסוף זמן האפייה בודקים בעזרת קיסם שיניים שהעוגה אפויה (נועצים את הקיסם במרכז העוגה וכאשר הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה).
אופן הכנת הסירופ לימון:
-
בזמן שהעוגה בתנור, מכינים את סירופ הלימון: מניחים סיר קטן על להבה נמוכה, שופכים לתוכו את הסוכר, מיץ הלימון והמים ומערבבים במשך כ-5 דקות עד להמסת הסוכר. מוסיפים את חתיכות הלימון הפרוס, מגבירים את להבת הגז ומביאים את הסירופ לרתיחה. מאפשרים לסירופ לרתוח למשך 4-5 דקות ומורידים מהאש.
-
מעבירים את חתיכות הלימון אל צלחת ומוזגים חצי מכמות הסירופ על העוגה החמה.
-
מגישים את העוגה עם פרוסות הלימון ועם שארית הסירופ שנותרה.
מקור: אביה ג.