קרפ צרפתי מזכיר את פריז, שם כמעט בכל פינת רחוב יֶשְׁנָהּ עגלה או חנות שמוכרות את המעדן החם עם שוקולד ותוספות מגרות. הכנת קרפ לא דורשת מיומנות מיוחדת, וכל מה שנחוץ עבורה הוא מתכון קל ומנצח. התענוג הגדול בהכנת הקינוח הנהדר הזה הוא פשטות ההכנה ושכל חומרי הגלם נמצאים כמעט בכל מטבח, אז הפשילו שרוולים ופנקו את יקיריכם עם קינוח טעים בניחוח פריזאי.
אופן הכנת הקרפ:
-
הניחו סיר קטן מעל להבה בינונית, המיסו בתוכו ½3 כפות חמאה והסירו מהאש.
-
הכניסו לקערה את הביצים, סוכר, מלח ומחצית מכמות החלב וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
-
המשיכו לערבב והוסיפו את הקמח ויתרת החלב עד לקבלת בלילה חלקה.
-
צקו על הבלילה את החמאה המומסת כשהיא בטמפרטורת החדר, ערבבו היטב והכניסו למקרר לשעה.
-
הניחו מחבת טפלון על חום בינוני והמיסו עליה ½1 כפות חמאה. לאחר שהחמאה תימס, העבירו אותה לכלי קטן.
-
הברישו מעט את מחבת הטפלון עם החמאה וצקו כ-½ כוס מבלילת הקרפ. הניעו את המחבת בתנועה מעגלית, כך שהבלילה תגיע בצורה אחידה לכל איזור בתחתית המחבת.
מקור תמונה:
Jen Chan
-
טגנו במשך כמה דקות עד שקצה הקרפ מתחיל להיות פריך, היפכו אותו לצידו השני ובשלו בישול קצר לייבוש עדין של מרכז הקרפ עד לקבלת גוון זהוב קל.
מקור תמונה:
Kara Angèle
-
חיזרו על פעולה זו עם שאר בלילת הקרפ.
-
ניתן להגיש את הקרפים כמו שהם או לפנק עם ממרח שוקולד, חמאה, דבש או כל ממרח מתוק אחר ולפזר מעל אגוזים, סוכריות או אבקת סוכר.