כמעט כל ילד שגדל בירושלים בשנות החמישים או אשר התגורר בשכנות למשפחה יהודית מספרד מכיר את ממתק החבושים הטעים והמיוחד הזה. החטיף המתוק שנעשה בייצור ביתי, הוא אחד מהמתכונים הפשוטים להכנה אשר ניתן ליישמו על מגוון של פירות מלבד חבושים. אז אם מתחשק לכם לטעום ממתק נוסטלגי או לפנק את יקיריכם במעדן ש"גדלתם עליו", אתם מוזמנים להכין את המתכון שלפניכם.
מקור תמונה:
sefaradinfo
אופן הכנת הממתק מחבושים:
-
לאחר שקילפתם, חתכתם, בישלתם וטחנתם את החבושים, העבירו את פירה החבושים שנוצר לכם לסיר ופזרו את הסוכר (היחסים בין הסוכר לפירה הפרי הוא 1:1, זאת אומרת שעל כל כוס מחית פרי צריך להוסיף 1 כוס סוכר).
-
הניחו את הסיר מעל להבה נמוכה ובשלו תוך ערבוב אחת לכמה דקות עד לקבלת מעין בצק רבוך - מעט סמיך.
-
העבירו את תכולת הסיר אל תבנית משומנת קלות או עם נייר אפייה בגודל 20X30 ס"מ, פזרו והדקו את התערובת לגובה אחיד על כל פני שטח התבנית, פזרו מעל את פתיתי הקוקוס בשלב זה והניחו בצד עד להתגבשות.
-
חיתכו למעוינים או לכל צורה שתחפצו.