אם האורחים עוד רגע מגיעים ולא הספקתם להכין מאפה או פינוק טעים ומכובד, מתכון המאפינס שקדים ותות הזה הוא הפתרון הקליל והמהיר ביותר. הריח המתקתק שיתפזר בחלל הבית ישאיר את כולם בצפייה לטעום את העוגה האישית הטעימה ומגרה הזו. היא נטולת גלוטן, שזה יתרון ענק משום שהיא מתאימה למי שנמנע מקמח חיטה מסיבה בריאותית, והיא מתאימה גם לאירועים ולארוחות משפחתיות בזמן פסח.
מקור תמונה:
bakecare
אופן הכנת המאפינס:
-
ערבבו יחד את השמן, הביצים והסירופ.
-
הוסיפו את משקה השקדים וערבבו היטב.
-
ערבבו את קמח השקדים עם אבקת האפייה והוסיפו לתערובת הנוזלים תוך כדי ערבול.
-
פזרו את קוביות התות ללא הנוזלים שבצלוחית וערבבו היטב בעזרת כף.
-
צקו את התערובת אל תוך השקעים בתבנית מאפינס או אל כלים מתאימים לעוגה אישית עד לגובה של כ-1 ס"מ לפני סף הכלי.
-
קשטו עם שקדים והכניסו לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 160 מעלות ואפו במשך כ-15 דקות עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא לח עם מעט פירורים.