header

מתכון למאפינס שקדים ותות מקמח שקדים של הודליה כצמן

אם האורחים עוד רגע מגיעים ולא הספקתם להכין מאפה או פינוק טעים ומכובד, מתכון המאפינס שקדים ותות הזה הוא הפתרון הקליל והמהיר ביותר. הריח המתקתק שיתפזר בחלל הבית ישאיר את כולם בצפייה לטעום את העוגה האישית הטעימה ומגרה הזו. היא נטולת גלוטן, שזה יתרון ענק משום שהיא מתאימה למי שנמנע מקמח חיטה מסיבה בריאותית, והיא מתאימה גם לאירועים ולארוחות משפחתיות בזמן פסח.
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למאפינס שקדים ותות מקמח שקדים של הודליה כצמן מקור תמונה: bakecare
רכיבים למאפינס:
קמח שקדים - 2 כוסות
שמן זית - ½ כוס (או כל שמן בריא אחר)
סירופ אגבה - 4 כפות (או מייפל)
ביצים - 2 (טרופות, עדיפות לביצי חופש אורגניות)
משקה שקדים - ½ כוס
אבקת אפייה - 2 כפיות (עדיף ללא אלומיניום)
תות שדה - 1 כוס (טרי, חתוך לקוביות קטנות)
שקדים מולבנים - ¼ כוס (קצוצים לקישוט)
אופן הכנת המאפינס:
  1. ערבבו יחד את השמן, הביצים והסירופ.
  2. הוסיפו את משקה השקדים וערבבו היטב.
  3. ערבבו את קמח השקדים עם אבקת האפייה והוסיפו לתערובת הנוזלים תוך כדי ערבול.
  4. פזרו את קוביות התות ללא הנוזלים שבצלוחית וערבבו היטב בעזרת כף.
  5. צקו את התערובת אל תוך השקעים בתבנית מאפינס או אל כלים מתאימים לעוגה אישית עד לגובה של כ-1 ס"מ לפני סף הכלי.
  6. קשטו עם שקדים והכניסו לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 160 מעלות ואפו במשך כ-15 דקות עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא לח עם מעט פירורים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.