עם כל הכבוד לקינוחים מפוארים, יש משהו בבראוניז שמספק אותנו יותר מכל מתוק אחר. אולי זה גודל החתיכה המדויק, דחיסות השוקולד הנפלאה ואפילו המרקם הייחודי עם הקרום היבש והמילוי הלח. בכל מקרה, לכל אוהבי הבראוניז, המתכון הנפלא והפשוט הבא הוא נטול רכיבים חלביים, טבעוני לחלוטין ויוכל להשתדך לכל ארוחה גם עבור שומרי הכשרות.
אופן הכנת הבראוניז:
-
חממו תנור ל-180 מעלות.
-
הכניסו את הסוכר הלבן, סוכר הדמררה, הקקאו, השמן, אבקת האפייה, סוכר הווניל והמלח לקערה וערבבו היטב בעזרת כף או לקקן.
-
הוסיפו את הקמח והמים לתערובת וערבבו בשנית.
-
הכניסו לקערה את אגוזי המלך ו-150 גרם משבבי השוקולד וערבבו שוב.
-
העבירו את התערובת לתבנית אפייה ושטחו אותה.
-
פזרו מעל את 100 גרם שבבי השוקולד הנותרים.
-
הכניסו את תבנית האפייה לתנור בחום של 180 מעלות למשך 12-15 דקות.
-
הוציאו מהתנור והניחו לבראוניז להתקרר מעט, פרסו לגודל אהוב והגישו.