את המנה הטעימה והמרשימה הזו תוכלו להכין בכל עת וללא מאמץ - רק 10 דקות עבודה והתבנית מוכנסת לתנור. לאחר האפייה, אתם לא תוכלו להתאפק ותתחילו לנשנש את פרוסות הבטטה הכתומות והטעימות הללו עד הפירור האחרון.
אופן הכנת הבטטה בחמאת שום:
-
חממו את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
-
בכלי קטן ערבבו שמנת מתוקה עם קורנפלור עד שהוא נמס בשמנת.
-
כעת הכניסו אל קערה בינונית עמידה למיקרוגל את השמנת המתוקה והקורנפלור, אליהם צרפו את החמאה, עלי הטימין הקצוצים, השום, המלח והפלפל השחור.
-
הכניסו את הקערה למיקרוגל וחממו את השמנת עם כל הרכיבים האחרים שבקערה בפולסים, הוציאו מדי פעם את הקערה וערבבו עד שהחמאה תימס.
-
צקו מעט מהרוטב שנוצר בקערה אל תוך תבנית בגודל 20X30 ס"מ וסדרו את פרוסות הבטטה על התבנית בצורת מניפה.
-
כעת צקו את שאר הרוטב שבקערה ואפו בתנור במשך כ-30 דקות. לאחר תום פרק הזמן, הוציאו את התבנית ופזרו מעל הבטטות גבינת פרמזן, הכניסו לתנור שנית ואפו עוד כ-10 דקות עד להזהבת הגבינה שלמעלה.
-
הגישו חם.