דלורית היא אחד הירקות הכי מזוהים עם עונות הסתיו והחורף, אולי זה הצבע הכתום שמזכיר אש וגורם לנו להתחמם או שמא זה הערכים התזונתיים והוויטמינים שיש בירק הטעים והמדהים הזה שקושר אותו אל תקופות השנה הללו. מכל סיבה שלא תהיה אין עליו כשרוצים להכין מנה עסיסית, טעימה וצבעונית שתחמם אתכם ואת יקיריכם בקור שמתחילים להרגיש כבר כשמחשיך. אתם יותר ממוזמנים לצבוע את ארוחת הערב שלכם בצבעים שמחים ומחממים שבעזרתם תיהנו גם מארוחה דשנה וגם משפע של מחמאות שיעלו לכם חיוך ענקי על הפנים.
מקור תמונה:
wellplated
אופן הכנת הדלורית הממולאת:
-
חממו תנור לטמפרטורה של 220 מעלות.
-
כעת הניחו את הדלורית על תבנית אפייה וטפטפו 1 כף שמן זית על ארבעת החצאים של הדלורית, פזרו מעט מלח ופלפל שחור ואפו בתנור 40-55 דקות עד שמזלג הננעץ במרכז הירק יחדור בקלות. הוציאו מהתנור והנמיכו את הטמפרטורה ל-180 מעלות.
-
בעוד הדלורית בתנור, חממו מחבת גדולה על אש בינונית וצקו לתוכה את שמן הזית שנותר.
-
כאשר השמן חם, הוסיפו פנימה את כרוב הקייל וטגנו במשך כ-4 דקות על חום בינוני-נמוך, כעת הוסיפו גם את האורגנו, ½ כפית המלח, ו-½ כפית הפלפל השחור ובשלו כ-30 שניות נוספות וכבו את האש.
-
לאחר 30 השניות הוסיפו את גרגירי החומוס, גרידת התפוז, מיץ התפוזים, החמוציות והכרובית אל המחבת וערבבו היטב.
-
בעזרת כף הסירו את בשר הדלורית המבושלת מהקליפה והשאירו בקליפה דפנות בעובי 2 ס"מ. מלאו את הבורות שיצרת בכל חצי דלורית ומלאו אותן בתערובת החומוס והכרובית, גרדו מעל גבינת פרמז'ן או פטה וצלו כ-10 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות ובסיום הגישו את המנה.