כאשר אומרים לכם "ממולאים" המוח שלכם בטח מיד מעלה מחשבות על גמבות, תפוחי אדמה, כרוב ושאר ירקות, אך הרבה מאוד מאכלים אחרים יכולים להיות בסיס למנה עם מילוי עשיר וטעים - ובמקרה הזה מדובר על כיכר לחם מחמצת שאור עגול ומלא טעם. אחרי שתרוקנו את הלחם הזה, תמלאו אותו בפונדו גבינות עשיר שתענוג לטבול בו קרוטונים או "לנגב" אותו עד דפנות הלחם הפריכות. זהו מתכון פשוט וקל להכנה, שיעזור לכם להכין מנה ראשונה או תוספת מרשימה במיוחד!
רכיבים ללחם במילוי פונדו גבינה:
אופן הכנת לחם במילוי פונדו גבינה:
-
הסירו את החלק העליון (ה"כיפה") של לחם המחמצת והשתמשו בסכין לחם וכף כדי לרוקן את חלקו הפנימי כגוש אחד. חיתכו את החלק הפנימי של הלחם לריבועים בגודל קרוטונים והניחו בצד.
-
חממו מראש תנור ל-180 מעלות וערבבו בקערה בינונית 2 כפיות של שום כתוש עם החמאה המומסת. הברישו את החלק הפנימי של הלחם עם החמאה ולאחר מכן הכניסו את כל הקרוטונים לקערה וערבבו עד שהם יקבלו ציפוי אחיד של שארית החמאה והשום.
-
ערבבו בקערה נפרדת גבינת שמנת, חלב, את 2 הגבינות המגוררות, שארית השום הכתוש מלח ופלפל. ערבבו היטב ואז העבירו את התערובת לתוך הלחם המרוקן.
-
הניחו את הלחם על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה והברישו את החלק העליון של תערובת הגבינות והלחם עם חלמוני הביצה.
-
פזרו על התבנית את הקרוטונים מהקערה והכניסו לתנור למשך 15 דקות. בתום הזמן הזה יש להוציא את הקרוטונים מהתבנית ולהחזיר את הלחם לתנור לאפייה של כ-15 דקות נוספות, או עד שהגבינה נמסה לחלוטין (ניתן לבדוק עם קיסום ארוך) ונוצרת שכבה זהובה על חלקה העליון.
-
הוציאו את הלחם מהתנור, הניחו לו להתקרר לדקה או שתיים בלבד והגישו לשולחן יחד עם הקרוטונים המוכנים.
טיפ השף:
ניתן לפזר מעל המנה המוכנה בצל ירוק, עירית או עשבי תיבול דומים בשביל תוספת טעם.