סביר להניח שאספרגוס הוא לא אורח קבוע על השולחן שלכם, אבל כנראה שזה פשוט כי אתם לא יודעים בכמה מנות טעימות ועשירות ניתן לשלב אותו. בזכות המתכון הבא לקיש אספרגוס וגבינות המצב הזה ישתנה, והירק הבריא הזה יהפוך לחלק מהמנה שכל בני המשפחה והאורחים שלכם יתחננו שתכינו באופן קבוע. אם תבחרו להשתמש בבצק מוכן מראש אפילו לא צריך לעבוד קשה, אז קדימה למטבח ולעבודה!
רכיבים לקיש אספרגוס וגבינה:
אופן הכנת הקיש אספרגוס וגבינה:
-
רדדו קלות את הבצק שלכם על משטח עבודה מקומח וסובבו אותו מדי פעם כדי שלא יידבק. העבירו את הבצק לתבנית פאי בקוטר 22-24 ס"מ, הצמידו אותו לתחתית ולדפנות וגזרו את שאריות הבצק מהצדדים בעזרת סכין או מספריים כך שיישאר "עודף" באורך של כס"מ וקצת.
-
את עודף הבצק יש להדק לחלק העליון של הדפנות (כפי שניתן לראות בתמונה שתופיע בהמשך) ואת התבנית יש לכסות בניילון נצמד אך רק באופן רפוי, בלי לחנוק את הבצק, ולהכניס למקפיא למשך שעה.
-
בתום ההקפאה חממו תנור מראש ל-190 מעלות, הסירו את הניילון מהתבנית, חוררו את תחתית הבצק קלות בעזרת מזלג, כסו אותו בנייר אפייה או רדיד אלומיניום ומלאו אותו בשעועית יבשה כדי למנוע מהבצק לתפוח בזמן האפייה הראשונית.
מקור תמונה:
simplyrecipes.com
-
אפו את הבצק למשך 12-15 דקות, עד שקצות הבצק על החלק העליון של הדפנות מתחילות לקבל קצת צבע.
-
הוציאו את התבנית מהתנור, הסירו את השעועית והריפוד מהבצק והחזירו את התבנית לתנור למשך 5-10 דקות, עד שהתחתית מתחילה לקבל מרקם של בצק מוכן. אם אתם שמים לב לבועות או התנפחות של הבצק, דקרו אותן עם סכין ושטחו אותן בעדינות.
-
תוך כדי ניתן להתחיל להכין את האספרגוס על ידי קיצוץ חלקם התחתון והקשה של הגבעולים ואז חתכו כל גבעול לחתיכות באורך של כ-3 ס"מ.
-
הרתיחו מים בסיר קטן, הוסיפו את האספרגוס ובשלו למשך כדקה. בסיום הבישול, העבירו את האספרגוס לקערה מלאה במי קרח.
-
יבשו את האספרגוס, הניחו בצד לקישוט את החלק העליון של 3-5 גבעולים, ואת השאר חצו לאורך בעזרת סכין.
-
את האספרגוס החתוך והגבינה יש לפזר באופן אחיד בתוך הבצק שבתבנית הפאי לאחר האפייה הראשונית.
מקור תמונה:
simplyrecipes.com
-
כעת יש לערבב את השמנת המתוקה עם 4 ביצים גדולות בקערה יחד עם מלח ופלפל, למזוג מעל האספרגוס והגבינה ולערבב בעדינות. את הפאי הממולא יש להחזיר לתנור לאפייה של 35-40 דקות – עד שהחלק העליון של הפאי מתקשה ומתחיל לקבל גוון חום-זהוב.
-
בתום האפייה יש להוציא את התבנית מהתנור, לתת לקיש להתקרר לחלוטין, לקשט בקצוות האספרגוס ששמתם בצד ולהגיש לשולחן. אם יהיו שאריות, ניתן לשמור את הקיש במקרר במשך 5-6 ימים.