איזה טעם יש לשילוב של 3 ירקות אהובים עם גבינת עזים עשירה בקיש אחד, ללא גלוטן, שיכול לככב על כל שולחן של ארוחה חלבית? אם השאלה הזאת גורמת לתיאבון שלכם להתעורר, אז אנחנו מזמינים אתכם לגלות את התשובה בעזרת המתכון שלפניכם. המילוי העשיר שלו מבוסס על תרד ועגבניות מיובשות, בזמן שהירק השלישי, בטטה, משמש למעשה כ"בצק" שעוטף את כל המנה הנהדרת הזאת. אחרי שתכינו את הקיש הזה בפעם הראשונה אולי תגלו עולם חדש לחלוטין של קישים שניתן להכין בדרך שכזו, אך לדעתנו אין כמו הטעם שהמתכון הזה מציע.
מקור תמונה:
tasty.co
רכיבים למתכון לקיש בטטה, תרד ועגבניות מיובשות:
אופן הכנת המתכון לקיש בטטה, תרד ועגבניות מיובשות:
-
חממו מראש תנור ל-190 מעלות ובינתיים דקרו קלות את הבטטה עם סכין מספר פעמים כדי לחורר אותה קלות. חממו אותה במיקרוגל על עוצמה חזקה למשך דקה.
-
אחרי שהבטטה תתקרר חיתכו את הצדדים, קלפו אותה וחיתכו לפרוסות דקות (כ-3 מ"מ). העבירו את הפרוסות לקערה הזליפו מעל קצת שמן זית, פזרו מלח ופלפל לפי הטעם, וערבבו קלות.
-
סדרו את פרוסות הבטטה על תבנית אפייה עגולה (23 ס"מ) כדי שיכסו את כל התחתית והדפנות. הכניסו את התבנית לתנור והמתינו 20-25 דקות עד שהן מתרככות.
-
לקראת סיום האפייה הראשונית, ערבבו היטב בקערה בינונית 4 ביצים עם חלב, שום ועגבניות מיובשות.
-
בתום האפייה הראשונית הוציאו את תבנית הבטטה מן התנור, פזרו את התרד מעל פרוסות הבטטה המרוככות, שפכו מעל את תערובת הביצים, שטחו ופוררו מעל את גבינת העיזים באופן שווה.
-
החזירו את התבנית לתנור למשך 30 דקות - עד שמרכז הקיש מתייצב ומתמצק.
-
בתום האפייה השנייה הוציאו את הקיש מהתנור, המתינו כ-10 דקות, חיתכו ושיהיה בתאבון.