מעבר לעובדה שלבטטה יש שלל יתרונות בריאותיים חשובים, היא גם ניחנת בטעם ובמרקם נהדר שיבטיחו למשפחתכם מנה בריאותית מיוחדת במינה.
אופן הכנת הפשטידת בטטה:
-
חממו את התנור מראש על 170 מעלות.
-
הניחו את הבטטות בסיר בינוני והוסיפו מים עד שיכסו אותן. הניחו את הסיר על להבה בינונית-גבוהה, בשלו את הבטטות עד שיתרככו, נקזו את המים ומעכו את הבטטות לכדי עיסה אחידה.
-
הכניסו לקערה גדולה את הבטטה המעוכה, הסוכר, הביצים, המלח, 4 כפות החמאה, החלב ותמצית הווניל. ערבבו היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה, והעבירו לתבנית אפייה בגודל 33X22 ס"מ לערך.
-
פזרו בתוך קערה בינונית סוכר חום וקמח. לאחר מכן הוסיפו חמאה וערבבו עד לקבלת תערובת גסה. הוסיפו אגוזי פקאן וערבבו היטב, ופזרו את התערובת שהכנתם על תערובת הבטטה.
-
הכניסו את התבנית לתנור למשך חצי שעה או עד שהחלק העליון ישחים מעט.
מקור: ליאת.א