חמאת האגוזים מעניקה לרוטב הזה טעם עשיר ונהדר, ועל אף השם המחייב והארוך שלו ממש קל להכין אותו. תוכלו ליהנות מטעמו המשובח בשילוב עם דג, ירקות קלויים או קוסקוס.
אופן הכנת הרוטב חמאה:
-
הניחו מחבת קטנה על להבה בינונית והמיסו בה את החמאה. טגנו את החמאה וערבבו מדי פעם עד שהיא תזהיב, כ-6 דקות לערך. לאחר מכן צקו את החמאה המומסת לקערה קטנה והשליכו לפח את השאריות הכהות שבתחתית המחבת.
-
נגבו את המחבת שבה השתמשתם, הניחו אותה על להבה בינונית-גבוהה והוסיפו לה חומץ, סוכר ומלח. ערבבו היטב עד שהסוכר ימס, כ-2 דקות לערך, והסירו את המחבת מהאש.
-
העבירו לקערה את הצימוקים, וצקו מעליהם את תערובת החומץ שהכנתם בסעיף הקודם. הניחו לתערובת לעמוד בטמפרטורת החדר במשך כ-10 דקות. לאחר מכן סננו את תערובת הצימוקים והשאירו כף אחת מתערובת החומץ (ללא הצימוקים), שבה תשתמשו בהמשך.
-
הניחו את המחבת על להבה בינונית-גבוהה והעבירו אליה את החמאה שהמסתם קודם לכן. הוסיפו שמן ואת תערובת החומץ שנשארה מהסינון, ובשלו הכל יחד במשך כ-30 שניות. לבסוף הסירו את המחבת מהאש והוסיפו צימוקים, צלפים, פטרוזיליה ופלפל שחור. יש להגיש את הרוטב כשהוא חם או בטמפרטורת החדר.
מקור: טליה ח.