רוטב איולי מגיע מחבל פרובאנס שבצרפת, והוא נחשב לבריא מאוד בגרסתו הבסיסית, כשהוא מכיל מרכיבים טריים ומומלצים לתזונה ים-תיכונית. בצורתו הבסיסית ביותר הרוטב מורכב משיני שום ומשמן זית - וזה גם מקור שמו: השם "איולי" מורכב מהמילים "שום" ו"שמן" בשפת המקומיים. הרוטב הזה הולך מושלם עם ירקות צלויים, לחם וכריכים באופן כללי, סלטים, בשר, דגים ואפילו פיצה, אז דאגו שיהיה לכם ממנו בבית בעזרת המתכון המשודרג הזה, כי בטוח יש לכם עם מה להגיש אותו!