הכבד הקצוץ הוא ממרח העשוי מכבדי עוף, המוגש בדרך כלל קר ומגיע מהמטבח האשכנזי. את המתכון המסורתי נהוג להכין עם שומן אווז, ולעיתים גם עם תפוח אדמה. בימי הצנע, כאשר היה מחסור בכבד, נהגו להכין אותו מחצילים. אופן ההכנה קל, פשוט ומהיר, ואתם צריכים רק להחליט האם לקצוץ את הרכיבים דק בעזרת סכין חדה, או להכניס למעבד המזון/בלנדר.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים כבד קצוץ קלאסי:
כבד: מומלץ להשתמש בכבד טרי ולא אחרי הקפאה, שכן ההבדל בטעם יורגש.
בצל: מומלץ להשתמש בבצל לבן, אך אפשר להמיר אותו גם בבצל סגול.
ביצים קשות: הביצים אינם מרכיב חובה בהכנת המנה, אך הן מעשירות את המרקם והטעם של הכבד הקצוץ, ולכן לא מומלץ לוותר עליהן. ביצים קשות מכינים כמו במתכון הבא – ביצים קשות.
הפיכת המתכון לצמחוני: החליפו את הכבדים בחצילים, קישואים או פטריות.
להעשרת הטעם: ניתן להוסיף חרדל דיז'ון, תימין, פלפל אנגלי, כרישה, ברנדי, יין לבן או אגוז מוסקט.
אחסון: בכלי אטום, במקרר. אם נוצר קרום מעל זה בסדר גמור, פשוט ערבבו לפני ההגשה.
הגשה: מומלץ להגיש קר עם חלה, לחם קלוי או קרקרים.