את זה שהכבד בריא ומלא בערכים תזונתיים גבוהים אתם בוודאי יודעים. הוא עשיר בחלבונים, ברזל והמון ויטמינים, ואפשר להכין איתו מגוון רחב של מאכלים: לאפות, לבשל, לטגן, לצלות ולהקפיץ. הכנת הכבד פשוטה מאוד, תוכלו לראות זאת במתכון כבדי עוף צלויים במחבת וגם במתכון שפה, ולהכין בורקס קצת שונה וטעים שגם מי שלא אוהב את טעם הכבד יוכל להתמכר אליו.
בתור ילדה לא אהבתי את הטעם והמרקם של הכבד. הדרך היחידה שהסכמתי לאכול אותו הייתה בתוך בורקס, ונכון שהבצק קצת מוריד את הערכים הבריאים, אך השילוב בין שניהם יוצר מנה מהירה, קלה להכנה, מהנה וטעימה שאפשר לאכול כמנה ראשונה או כמנה בפני עצמה לצד תוספת בריאה. במתכון הבא אני משתמשת בבצק עלים קנוי, אך אם תרצו להפוך את המתכון לבריא יותר, אני ממליצה להכין לבד את הבצק עם שליטה בכמויות השמן וקמח בריא יותר כמו קמח כוסמין.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים בורקס כבד:
הבצק: לא חייב להשתמש דווקא בבצק העלים, אפשר ורצוי כמו שציינתי להכין בצק לבד כמו במתכון שלנו לבצק שמרים בסיסי. אם החלטתם לאפות עם בצק קנוי, הפשירו אותו לפני ההכנה.
חיתוך הבצק: השתמשו בסכין חדה ולא משוננת כדי לחתוך אותו בקלות. גם גלגלת פיצה תסייע מאוד בפעולת חיתוך חלקה. אפשר לקפל את ריבועי הבצק לצורת משולשים, ריבועים או רולדה, לבחירתכם.
המילוי: אפשר למעוך את תערובת הכבד, ואפשר גם להשאיר אותה קצוצה דק. תמיד כשאתם מכינים בורקסים השתדלו להוסיף במרכז הבצק תערובת בנדיבות ולפזר אותה מעט, כדי שלא יווצר מצב שהבורקס ריק ממילוי ומכיל בעיקר בצק. כדאי להקפיד על כך שהמלית לא תגיע לשוליים כדי שלא "תברח" החוצה, במיוחד כאשר המילוי מכיל גם רוטב או גבינות המתפשטות בזמן האפייה.
הידוק הבצק: כדי להדק היטב את הבצק אפשר לעשות זאת בעזרת מזלג. לחיצה בעזרת שיני המזלג תיצור סגירה הרמטית וטובה.
מריחת הביצה: כדי להעשיר את טעם הבורקס אפשר להחליף את כפית המים שמערבבים עם הביצה הטרופה בחצי כפית שמן זית שתוסיף טעם מיוחד לבורקסים, ובנוסף לשומשום (לא חובה) אפשר לפזר מעל קימל או קצח.
תבנית האפייה: חשוב מאוד לסדר את הבורקסים עם מרווחים, כדי שיהיה להם מספיק מקום לתפוח, אחרת הם ידבקו אחד לשני.