אם אתם רעבים ומעוניינים במאכל מהיר, טעים ומעט מתוחכם, כדאי שתכירו את פשטידת עלי הבריק הממולאים בתפוחי-אדמה ובשר שלפניכם. המנה הטעימה והמשביעה הזו תהיה מוכנה תוך דקות והריח שיתפשט בחלל הבית יגרה לכם את בלוטות הטעם כבר בשלבים הראשונים. אז למה אתם מחכים? היכנסו למטבח והכינו לכם שתי מנות מהפשטידה המעולה הזו, מכיוון שאחת רק תפתח לכם את התיאבון עוד יותר ולבטח תרצו עוד.
מקור תמונה:
ptitchef
רכיבים לבריק במילוי תפוחי-אדמה ובשר:
אופן הכנת הבריק במילוי תפוחי-אדמה ובשר:
-
הכניסו את תפוחי האדמה לקערה בינונית ומעכו אותם בעזרת ממחה לכדי פירה מעט רך. אם המחית יבשה מדי, הוסיפו 1-3 כפות מים חמים וערבבו היטב. הוסיפו את הפטרוזיליה וערבבו שוב.
-
חממו מחבת עם 2 כפות שמן וטגנו בתוכה את הבצל למשך 2-4 דקות, הוסיפו את הבשר אל הבצל והמשיכו לטגן יחדיו עד שהבשר יקבל גוון אפור.
-
תבלו את התערובת של הבשר במלח, פלפל, כמון, כורכום ושום כתוש אגב ערבוב, הסירו מהאש והניחו בקערה קטנה.
-
שברו את הביצים כל אחת לכוס נפרדת, המליחו מעט והניחו בצד.
-
כעת, קחו מחבת בינונית עגולה, צקו 2-3 כפות שמן והניחו מעליה עלה בריק אחד. במרכז העלה הניחו חצי מכמות הפירה ופזרו על שטח פני המחבת, השאירו שוליים "נקיים" מסביב לעלה, שיהיו ללא פירה, בעובי של 1-2 ס"מ ופזרו חצי מכמות הבשר הטחון מעל מחית תפוחי-האדמה.
-
צרו חור במרכז הבשר והמחית תפוחי-אדמה (היזהרו לא לקרוע את העלה שבתחתית), וצקו פנימה ביצה אחת.
-
הניחו עלה בריק נוסף מעל הכל וקפלו את השוליים הבולטות שלו פנימה אל קצה הפירה והבשר. מעליו הצמידו את השוליים הריקים של העלה הקודם שהנחתם בתחתית המחבת והדביקו במעט מים אם יש צורך בכך.
-
כעת, הניחו את המחבת מעל ללהבה בינונית-גבוהה וטגנו עד שהעלה הנמצא בתחתית נעשה קשיח ובעל גוון חום-זהוב. צקו עוד כ-2 כפות שמן אל תוך המחבת החמה והפכו את הפשטידה על העלה העליון שאינו מטוגן.
-
טגנו גם את החלק העליון עד לקבלת גוון חום-זהוב, הוציאו לצלחת והגישו חם.
-
חזרו על הפעולה עם עלי הבריק הנוספים ושאר המלית והגישו. שימו לב, הביצה לא חייבת להיות מבושלת לגמרי היא יכולה להישאר נוזלית, כך זה אפילו טעים יותר.