header

מתכון למשה בתיבה - נקניקיה עטופה בבצק

משה בתיבה הוא מאכל קל להכנה ואידיאלי לאירוח; נקניקיות טעימות עטופות בבצק פריך, מוגשות עם מטבלים, שלא תצליחו להפסיק לזלול, והילדים שלכם בטוח יאהבו! אופן ההכנה קל, פשוט ולא מצריך הרבה רכיבים, כשאפשר להכין את המתכון בהנאה ביחד עם הילדים, וכיף לאכול אותו עם הידיים, בלי סכין ומזלג.

המאכל בעלם מזוהה בשם Pigs in a blanket (חזירים בשמיכה) והוא מוגש בד"כ עטוף בביקון. בארץ תפס השם 'משה בתיבה', בזכות המתכון בספרה של רות סירקיס 'ילדים מבשלים' שיצא לאור בשנת 1975. בתה של נורית ראתה אותה מכינה נקניקייה עטופה בבצק ואמרה: "אמא מה שאת עושה מזכיר לי את מה שלמדנו היום בבית הספר על משה בתיבה". בארה"ב אפשר למצוא את המנה בגרסה נוספת ומשודרגת עם שתי נקניקיות שנקראת "תורה ציווה לנו משה", בגלל הדמיון לספר התורה.

כמה טיפים והצעות לפני שנלמד איך מכינים משה בתיבה:

הנקניקיות: כדי להפוך את המתכון לבעל ערך תזונתי גבוה יותר ניתן להחליף את הנקניקיות הרגילות בסוג איכותי יותר כמו צ'וריסו או לרכוש מהקצב נקניקיות מחומרי גלם איכותיים, וכמובן גם להחליף בכאלה מהצומח. אפשר להשאיר אותן שלמות, ואפשר לחצות לחצאים או לרבעים, לבחירתכם.

 

מתכון למשה בתיבה: נקניקיות

הבצק: את בצק העלים ניתן להחליף בבצק שמרים, למשל כמו בצק פיצה, או לעטוף בטורטייה (אני אישית פחות מתחברת לזה וחושבת שמנה עטופה בבצק יותר טעימה ומהנה). לשדרוג מושחת יותר אפשר להחליף את הבצק במלאווח. דרך נוספת להכנת המתכון היא לחתוך את הבצק למשולשים במקום למלבנים, ולגלגל את הנקניקייה בפנים בדיוק כמו שמגלגלים רוגלך.

ביצה: חשוב למרוח ביצה טרופה מעל הבצק. היא מעניקה לבצק צבע שחום יפייפה ועוזרת לשומשום להידבק היטב.

פיזור מעל: לא חייב כמובן לפזר דווקא שומשום מעל, כשאפשר גם לפזר קצח / צ'ילי גרוס / טימין או כל תבלין אהוב אחר.

מטבלים: לא לשכוח להכין צלוחית עם קטשופ ומיונז - טבילה מהנה!

 

זמן הכנה: 30 דקות
כמות יחידות: 16
רמת קושי: קל
מתכון למשה בתיבה - נקניקיה עטופה בבצק
רכיבים למשה בתיבה:
בצק עלים - 500 גר' (מופשר לפי ההוראות)
ביצה - 1 (טרופה)
נקניקיות - 8 (חתוכות לשניים)
חרדל - 2 כפות
מלח - מעט (לקישוט)
שומשום - לפי הצורך (לקישוט)
אופן הכנת משה בתיבה:
  1. מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן. לאחר שהבצק מופשר מניחים אותו על השיש וחותכים למלבנים באורך הנקניקיות (אפשר גם להשתמש בריבועי בצק שמגיעים חתוכים מראש).
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. במרכז כל מלבן לשדרוג המנה (לא חייב) מזלפים מעט חרדל.
  4. מעל החרדל, במרכז המלבן, מניחים נקניקייה, מגלגלים את הבצק ומהדקים את השוליים.
  5. מניחים בתבנית עם מעט רווחים בין כל נקניקייה ונקניקייה - על מנת לאפשר לבצק לתפוח כראוי ולדאוג שהן לא ידבקו אחת לשנייה.
  6. מברישים בביצה טרופה את הבצק, ומפזרים שומשום ומעט מלח.
  7. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות, עד הזהבה.
  8. מוציאים מהתנור ומגישים עם קטשופ וחרדל.
טיפ השף:
אין צורך לבשל את הנקניקיות לפני שמכניסים אותן לתנור. הן נאפות בתנור בצורה הרמונית ומעולה יחד עם הבצק.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.