משה בתיבה הוא מאכל קל להכנה ואידיאלי לאירוח; נקניקיות טעימות עטופות בבצק פריך, מוגשות עם מטבלים, שלא תצליחו להפסיק לזלול, והילדים שלכם בטוח יאהבו! אופן ההכנה קל, פשוט ולא מצריך הרבה רכיבים, כשאפשר להכין את המתכון בהנאה ביחד עם הילדים, וכיף לאכול אותו עם הידיים, בלי סכין ומזלג.
המאכל בעלם מזוהה בשם Pigs in a blanket (חזירים בשמיכה) והוא מוגש בד"כ עטוף בביקון. בארץ תפס השם 'משה בתיבה', בזכות המתכון בספרה של רות סירקיס 'ילדים מבשלים' שיצא לאור בשנת 1975. בתה של נורית ראתה אותה מכינה נקניקייה עטופה בבצק ואמרה: "אמא מה שאת עושה מזכיר לי את מה שלמדנו היום בבית הספר על משה בתיבה". בארה"ב אפשר למצוא את המנה בגרסה נוספת ומשודרגת עם שתי נקניקיות שנקראת "תורה ציווה לנו משה", בגלל הדמיון לספר התורה.
כמה טיפים והצעות לפני שנלמד איך מכינים משה בתיבה:
הנקניקיות: כדי להפוך את המתכון לבעל ערך תזונתי גבוה יותר ניתן להחליף את הנקניקיות הרגילות בסוג איכותי יותר כמו צ'וריסו או לרכוש מהקצב נקניקיות מחומרי גלם איכותיים, וכמובן גם להחליף בכאלה מהצומח. אפשר להשאיר אותן שלמות, ואפשר לחצות לחצאים או לרבעים, לבחירתכם.
הבצק: את בצק העלים ניתן להחליף בבצק שמרים, למשל כמו בצק פיצה, או לעטוף בטורטייה (אני אישית פחות מתחברת לזה וחושבת שמנה עטופה בבצק יותר טעימה ומהנה). לשדרוג מושחת יותר אפשר להחליף את הבצק במלאווח. דרך נוספת להכנת המתכון היא לחתוך את הבצק למשולשים במקום למלבנים, ולגלגל את הנקניקייה בפנים בדיוק כמו שמגלגלים רוגלך.
ביצה: חשוב למרוח ביצה טרופה מעל הבצק. היא מעניקה לבצק צבע שחום יפייפה ועוזרת לשומשום להידבק היטב.
פיזור מעל: לא חייב כמובן לפזר דווקא שומשום מעל, כשאפשר גם לפזר קצח / צ'ילי גרוס / טימין או כל תבלין אהוב אחר.
מטבלים: לא לשכוח להכין צלוחית עם קטשופ ומיונז - טבילה מהנה!