קציץ בשר זו מנה בשרית, ואי אפשר להתווכח עם זה, כי הרכיב "בשר" קיים במפורש בשם שלה. אך משום שכיום אנחנו חיים בעולם שבו יש שפע של תחליפי בשר טעימים, הגרסה במתכון הבא מתאימה גם לצמחונים ואפילו אוהבים הבשר שבכם עשויים לאהוב אותה! אם אתם רוצים להפתיע את כולם ואפילו את עצמכם עם מה שאפשר לעשות עם "בשר" טחון צמחוני, נסו את המתכון הזה ותראו כמה קל לשמור על תזונה צמחונית, בלי לוותר על שום מנה שאמורה להיות עשויה מבשר.
אופן הכנת קציץ בשר צמחוני:
-
חממו את התנור מראש ל-175 מעלות.
-
הכניסו את הגזר, הבצל, הפטריות, השום והפטרוזיליה למעבד מזון, והפעילו על פולסים כדי לקצוץ את הירקות לחתיכות קטנות שנראות כמו קונפטי (בערך 30 פולסים). הפסיקו באמצע וגרדו את הצדדים אם צריך.
-
חממו שמן זית על מחבת גדולה ועל אש בינונית-גבוהה.
-
הוסיפו למחבת את הירקות שקצצתם, יחד עם טימין, 1 כפית מלח גס וכל הפלפל השחור, וערבבו למשך כ-8 דקות, עד שישתחררו המיצים מהירקות. בסוף התהליך הירקות צריכים להיות מעט לחים, אך לא רטובים, והמחבת עצמה צריכה להיות יבשה.
-
העבירו את הירקות שבישלתם לקערה גדולה ותנו להן קצת להתקרר.
-
הוסיפו לקערה את הטחון הצמחוני, חצי כפית המלח שנותרה, פירורי הפנקו, רסק העגבניות והביצה. השתמשו בידיים כדי לערבב ולאחד את הכול.
-
העבירו את התערובת לתבנית אפייה אינגליש קייק 12X23, ולחצו אותה כך שתמלא את כל התבנית.
-
אפו את קציץ הבשר הצמוני עד שהוא קשיח למגע - כ-50 דקות.
-
בזמן שקציץ הבשר הצמחוני נאפה בתנור, הכינו את הזיגוג: ערבבו בקערה קטנה את הקטשופ ורוטב הווסטרשייר הטבעוני.
-
אחרי שקציץ הבשר הצמחוני מוכן, הוציאו אותו מהתנור ומרחו עליו עם גב של כף את הזיגוג שהכנתם.
-
החזירו את קציץ הבשר הצמחוני לתנור למשך 15 דקות נוספות, עד שהזיגוג משחים.
-
הוציאו מהתנור ותנו לקציץ הבשר הצמחוני להתקרר רבע שעה לפני שתגישו אותו.
טיפ השף:
קציץ הבשר הצמחוני יתפורר בקלות רבה יותר מאשר קציץ בשר רגיל, אז היו מודעים לכך כשאתם חותכים ומגישים אותו.