header

מתכון לגבינת פטה טבעונית

אם אתם שומרים על כשרות בארוחות בשריות או מקפידים על תזונה טבעונית, כנראה שחסרה לכם התוספת של הגבינה לסלט, האפשרות להוסיף קרמיות ומליחות למנות עם פטה עדינה, וכמובן שיש עוד המון גבינות שהולכות טוב עם סלטים. למרבה המזל, אנחנו חיים בעולם שבו יש תחליפים לרכיבים חלביים רבים, והיום אנחנו נלמד אתכם כיצד להכין מתכון לגבינת פטה טבעונית ופרווה. תהליך ההכנה מצריך מספר ימים, אך התוצר בוודאות יהיה זול יותר ממוצר קנוי, והטעם הביתי יהיה חוויה שתוכלו להתפנק עליה בכל ארוחה או אירוח.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לגבינת פטה טבעונית מקור תמונה: plantifullybasedblog.com
רכיבים לגבינת פטה טבעונית:
מים - 2 כוסות
מלח - 2-3 כפיות + כף (מחולקות)
חומץ יין אדום - 2-3 כפיות + 1 כף (מחולקות)
מיץ לימון - מחצי לימון
שמן זית - 1 כף
אורגנו - ½ כפית
אבקת שום - כפית
אופן הכנת גבינת פטה טבעונית:
  1. תחילה יש לייבש את הטופו, ושלב זה הוא חיוני כדי לאפשר לו לספוג טעמים. עטפו את הטופו במגבת עדינה וסופגת, הניחו עליו מחבת או סיר ועליהם כמה קופסאות שימורים כדי להפעיל לחץ על הטופו. יש להשאיר את הטופו כך למשך 15-30 דקות בהתאם לכמות המשקל שהנחתם עליו.
  2. לאחר הייבוש, חתכו את הטופו לקוביות בגדול 2-3 ס"מ ואז העבירו אותן לכלי אחסון גדול שניתן לאטום יחד עם המים, 2-3 כפיות מלח ו-2-3 כפיות חומץ יין אדום בהתאם לחוזק הטעמים הרצוי.
  3. אם יש צורך, הוסיפו עוד מים לכיסוי הטופו וזכרו להגדיל בהתאם את שאר הרכיבים (למשל 3 כוסות מים עם 3 כפיות מלח ו-3 כפיות חומץ יין אדום).
  4. כסו את הכלי והכניסו למקרר למשך 24 שעות לפחות.
  5. כאשר תחליטו להמשיך בהכנת גבינת הפטה הטבעונית, הוציאו את הכלי מהמקרר ושפכו בערך חצי מנוזל ההשרייה לכיור.
  6. הוסיפו לטופו מיץ לימון, כף מלח, כף חומץ יין אדום, שמן זית, אבקת שום ואורגנו. ערבבו היטב, סגרו את הכלי והחזירו למקרר למשך לפחות 24 שעות נוספות - רצוי לערבב פעמיים או שלוש תוך כדי.
  7. לאחר 24 שעות או יותר גבינת הפטה הטבעונית שלכם תהייה מוכנה ותוכלו להוסיף אותה לכל מנה שתרצו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.