header

מתכון לאפרסקים חלוטים ביין ובזיליקום - קינוח מושלם

זהו אחד הקינוחים הפשוטים אך המספקים ביותר. מקורו של קינוח זה הוא בצרפת, אך גרסה זו משנה מעט את המתכון ומוסיפה לו טוויסט ים תיכוני.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 3
רמת קושי: קל
מתכון לאפרסקים חלוטים ביין ובזיליקום - קינוח מושלם
רכיבים לקינוח אפרסקים:
אפרסקים - 6 (בינוניים, חצויים)
סוכר - ½1 כוסות
יין לבן - 1 כוס
בזיליקום - 1-2 חופנים (עלים טריים)
אופן הכנת הקינוח אפרסקים:
  1. המיסו את הסוכר בסיר מים קרים, הניחו את הסיר מעל ללהבה בינונית והביאו את מי הסוכר לרתיחה. הרתיחו למשך 5 דקות, והנמיכו את הלהבה, כך שהסירופ יבעבע קלות.
  2. הוסיפו חצי מעלי הבזיליקום והיין לסיר הסירופ. לאחר מכן, הכניסו את האפרסקים לסיר, כך שצידם החתוך כלפי מטה. בשלו את האפרסקים במשך 4 דקות, הפכו אותם והמשיכו לבשל 4 דקות נוספות, עד להתרככות.
  3. העבירו את האפרסקים לצלחת, ולאחר שהתקררו, הסירו בעדינות את הקליפה מהפרי.
  4. הוסיפו את שארית עלי הבזיליקום, פרט ל-6 עלים, לסיר הסירופ והביאו אותו לרתיחה נוספת, עד לצמצום של מחצית הנוזלים. הניחו לסירופ להתקרר בטמפרטורת החדר.
  5. ניתן לכסות את האפרסקים בניילון נצמד ולשמור אותם במקרר עד להגשה. להגשה, סדרו שני חצאי אפרסק על צלחת, מזגו מעליהם מעט סירופ וקשטו עם עלה בזיליקום טרי.
מקור: נורית יובל
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.