זהו אחד הקינוחים הפשוטים אך המספקים ביותר. מקורו של קינוח זה הוא בצרפת, אך גרסה זו משנה מעט את המתכון ומוסיפה לו טוויסט ים תיכוני.
אופן הכנת הקינוח אפרסקים:
-
המיסו את הסוכר בסיר מים קרים, הניחו את הסיר מעל ללהבה בינונית והביאו את מי הסוכר לרתיחה. הרתיחו למשך 5 דקות, והנמיכו את הלהבה, כך שהסירופ יבעבע קלות.
-
הוסיפו חצי מעלי הבזיליקום והיין לסיר הסירופ. לאחר מכן, הכניסו את האפרסקים לסיר, כך שצידם החתוך כלפי מטה. בשלו את האפרסקים במשך 4 דקות, הפכו אותם והמשיכו לבשל 4 דקות נוספות, עד להתרככות.
-
העבירו את האפרסקים לצלחת, ולאחר שהתקררו, הסירו בעדינות את הקליפה מהפרי.
-
הוסיפו את שארית עלי הבזיליקום, פרט ל-6 עלים, לסיר הסירופ והביאו אותו לרתיחה נוספת, עד לצמצום של מחצית הנוזלים. הניחו לסירופ להתקרר בטמפרטורת החדר.
-
ניתן לכסות את האפרסקים בניילון נצמד ולשמור אותם במקרר עד להגשה. להגשה, סדרו שני חצאי אפרסק על צלחת, מזגו מעליהם מעט סירופ וקשטו עם עלה בזיליקום טרי.
מקור: נורית יובל